Закони здорового глузду

Середа, 13 липня 2011, 17:43

Черговий мажор здійснив напад на "пересічну українку". Це вже стає звичним явищем. Мало не щотижня то тут то там синок/дочка/внук/коханка депутата/судді/міністра/мера/президента/прокурора б’є, давить, стріляє, вбиває людей І жодного покарання.

Якщо проаналізувати всі попередні випадки сваволі нашої "еліти", напрошується висновок, що ми живемо за абсолютно різними законами. Точніше, закони пишуться ними для нас. Вони – над законом. Або поза законом. Для них існують лише їхні "понятія".

В країні, де закон існує не для всіх, закону не існує ні для кого. Якщо олігархи не сплачуватимуть податків, не платитимуть і інші громадяни. Якщо мажори матимуть право бити, стріляти, давити автівками громадян, так само чинитимуть з мажорами громадяни.

Якщо міліція матиме право вбивати українців у відділках, то й українці не жалітимуть її. Якщо суди не хочуть судити справедливо, справедливе правосуддя чинитимемо ми.

В інтернет-просторі вже з’явились ініціативи, спрямовані на протидію свавіллю мажорів. Це дуже добре, але чи достатньо? Чи з одними мажорами необхідно боротись?

У всіх ЗМІ здійнявся галас з приводу останнього випадку побиття дівчини депутатом Ландіком. "Мажорна іржа роз’їдає владу", – стверджують журналісти. Однак це не зовсім так.

Таке явище як мажори рівно як і корупція, і кумівство, і неефективність владної системи, і надмірна бюрократизація, і вибіркове судочинство, і тіньова економіка, і багато чого іншого, що нам не дуже подобається – це все невід’ємні елементи нинішньої системи влади.

Без них просто не існуватиме нинішньої держави. І, напевне, краще, щоб її в такому вигляді не існувало.

Нам потрібна Україна, але інша. Заснована людьми для людей.

А доти… Не потрібно ухилятись від сплати податків – їх просто не потрібно платити. Не потрібно чекати, поки влада покарає своїх чад – необхідно самим винести вирок і самим його виконати.

Так, в нас не діють жодні закони. Тоді виникає питання – чого дотримуватись? Як взаємодіяти між собою здоровій частині українського суспільства? Відповідь знаходиться на поверхні.

Не варто винаходити велосипеди, потрібно згадати давно забуте старе і ним скористатись.

В різні часи своєї історії людство по різному їх називало. … 10 заповідей, Кодекс Ману… Я просто назву їх "Законами здорового глузду".

Загалом всі вони зводяться до єдиної тези – роби іншим так, як хочеш, щоб робили тобі.

Якщо не дотриматись заповіді …. Відбудеться…

Ми живемо у фіктивній країні. І її ще треба легалізувати. Або, як говорять представники нинішньої влади, відмити.

А от якщо не подобається держава, в якій ми живемо, їй необхідно створити альтернативу.

Дмитро Сінченко, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Наріман Джелял: історія спротиву

Як оренда держмайна допомагає бізнесу розвиватися та наповнює держбюджет

Похмура річниця: Запорізька АЕС не повинна стати другим Чорнобилем

Убивчий популізм: що не так з тарифною політикою у водопровідній галузі

Як Данія інвестує в успіх України

Наслідки "яєчного скандалу": як минув перший рік роботи Антикорупційної ради при Міноборони