Янукович має відповісти

Понеділок, 05 листопада 2012, 15:51

У нинішньої влади є характерна властивість – за будь-якої нагоди прикидатися "шлангом". Вже як тиждень неможливо підбити підсумки виборів? Беркут б’є членів ОВК? Суди замість комісій встановлюють результати голосування?

Ні, Банкова тут ні до чого – це робить "хтось". І я – не я, і хата не моя".

До речі, про хату. Очевидно, що саме після виборів в Україні залишилась велика кількість безпритульних котів, а у Партії регіонів виникло оскаженіле бажання переписати мажоритарку на свою користь. Тому що за пропорційною частиною і так натягнули як змогли.

І в державі є людина, яка несе повну відповідальність за безлад, який зараз коїться у Києві, Обухові, Первомайську, Вінниці, Каневі та в інших проблемних округах.

Це – персонально Віктор Янукович, який наділений небаченою для президентів України владою, та який контролює усі силові органи разом з місцевими адміністраціями.

І, головне – контролює тих самих кандидатів, що влаштовують колотнечу, заводять в охоронювані державою приміщення "братків", використовують спецпідрозділи, фальсифікують та псують бюлетені.

Одного руху мізинця Януковича вистачило б, щоб Засуха забилася в нору. Якщо Янукович цього не робить, значить він її благословив на те, щоб брутально підмінити волю виборців. Іншого не дано.

Тому, панове, ви розберіться – або в країні є "государь", або чинний президент – це взагалі ніхто, і на нього наплювали навіть члени ПР. Оскільки вони нахабно підставляють свого патрона, який прозвітував про "чесні" і "демократичні" вибори.

Саме Янукович повинен відповісти тим жінкам з Первомайська, які волають до нього через телеканали та інтернет після побиття міліцією.

Саме він відповідальний за зіпсований міжнародний імідж України. Вкотре.

Саме Янукович в кінці-кінців має відповісти перед українцями за те, що їх знову намагаються переламати через коліно.

Відверта крадіжка голосів, яка відбувається сьогодні, делегитимізує нинішню владу сильніше за будь-які попередні події. Тому що правовий хаос, який до цього мав місце десь там "у верхах", торкнувся дуже багатьох пересічних громадян. А декого дістав аж до печінки.

Те, що на даний час Янукович від усього цього дистанціювався, і що будуть потім розповідати його спікери вже не має значення.

Зрештою, вони знайдуть що сказати. Але чергова порція неправди та маніпуляцій лише поглибить сприйняття українського президента і в Україні, і за її межами як особи, з якою неможливо мати справу.

Народу в цій ситуації доведеться якось самому давати собі раду, та по можливості захищати країну від правителя, якого вже й впливове британське видання The Economist назвало неадекватним.

Та в Україні є ще люди, які роблять тут гроші. Великі гроші. І для яких репутаційні ризики зараз перевищують плюси, які вони отримали від перемоги Януковича на президентських виборах.

Тому, відкрите, поки що, питання — як довго з діючим "гарантом" захоче мати справу його власне оточення?

Євген Булавка, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

На Марсі немає кисню, в Харкові постійні обстріли. Як почувається Харків, і чому ніхто з нього не виїжджає

Чи насправді буде обмежена робота онлайн-казино після Указу Президента?

Наріман Джелял: історія спротиву

Як оренда держмайна допомагає бізнесу розвиватися та наповнює держбюджет

Похмура річниця: Запорізька АЕС не повинна стати другим Чорнобилем

Убивчий популізм: що не так з тарифною політикою у водопровідній галузі