Поліція не тільки може – вона мусить стріляти

П'ятниця, 26 лютого 2016, 09:11

Серед дискусій, які сьогодні точаться навколо "скаженого BMW", зовсім не йдеться про найголовніше.

Ми сьогодні знаходимось у процесі створення такої правоохоронної системи, яка передбачає абсолютну правослухняність.

Така система передбачає аксіому – якщо поліцейський вам говорить: "Зупинись!", мусите зупинитися. Якщо ви тікаєте, він може стріляти.

Адже, коли поліцейський іде на роботу, він отримує зброю. Ми наділили його повноваженнями захищати нас, тому він не лише може, він мусить її використовувати.

Поліцейський – безсумнівний авторитет для громадянина, відбір в поліцію виявляє найкращих.

Правоохоронець – це людина, яка несе величезну відповідальність, він ризикує життям, бо забезпечує спокій і порядок. Він перший, хто з’являється в гарячому місці, хто залазить в усі щілини і розв’язує або припиняє конфлікти.

Ця відповідальність і небезпека для поліцейського компенсується високою зарплатою, належним соціальним забезпеченням та захистом.

Непокора поліцейському – жорстко карається. Напад на поліцейського чи вбивство поліцейського передбачає найвищу міру покарання.

Судять поліцейських за вчинений злочин, а не за помилку. Злочином є дії поліцейського з інших, не правозахисних інтересів або дії в конфлікті інтересів.

Розслідування проводять спеціально уповноважені на це органи. Громадяни можуть контролювати таке розслідування через оприлюднені результати та підвищену увагу до таких злочинів.

Жодних "договорняків" у таких розслідуваннях апріорі не може бути, оскільки технічне забезпечення дозволяє фіксувати на відео або аудіо всі дії поліцейського.

Повертаючись до дискусії навколо "скаженого BMW", хочу сказати, що нам слід усвідомити головне – команди поліцейського є обов’язковими до виконання кожним громадянином.

Ось і все. Більше жодних дискусій.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Держава втратила контроль над обленерго, чи навпаки посилює його?

BlaBlaCar поза законом. Що буде з ринком нелегальних перевезень?

Друга річниця енергетичної свободи

Аятола Володимир Путін

Людиноцентрична мілітаризація: як Україні вистояти і прорватися

Що не так із "виборами" на Росії?