Відповідь Дейнезі: Якщо є підтвердження корупції Федорова – було б добре їх оприлюднити

Понеділок, 27 листопада 2023, 12:14

Віталій Дейнега (ексзаступник Резнікова з діджиталізації) звинуватив Михайла Федорова у співучасті в корупції ексголови держспецзвʼязку (ДССЗЗІ) Юрія Щиголя:

"Ну і в чергове нагадаю, що ДССЗЗІ, на мою думку – це права рука і гаманець Мінцифри".

Далі Віталій заявив, що нібито саме за протидію корупції Федоров і лобіював його звільнення з посади заступника міністра оборони.

Реклама:

І звинуватив антикорупційних активістів у тому, що покривають корупцію Мінцифри.

Читайте колонку Віталія Дейнеги: Корупція в стилі SMART

Ми в Центрі протидії корупції (ЦПК) уважно стежимо за ходом справи НАБУ/САП проти колишнього голови ДССЗЗІ і інших фігурантів, зокрема слухали всі засідання судів.

Наразі про причетність міністра Федорова до конкретно цієї справи в озвучених НАБУ/САП матеріалах не йшлося. Розслідування триває.

Якщо Віталій Дейнега, як ексзаступник міністра, має документальні підтвердження корупції Федорова – було б добре їх оприлюднити. Саме так ми працюємо в ЦПК.

Зокрема, у кейсі про яйця по 17 міністра Резнікова журналіст Ніколов оприлюднив договори, на які ми спирались у своїй роботі.

Тоді пояснення Рєзнікова зводились до того, що МО купували яйця кілограмами. А потім Рахункова палата офіційно підтвердила, що це брехня.

Інший ексзаступник міністра Рєзнікова Шаповалов має ТРИ підозри. Останню отримав за те, що у 2022 році закупив неякісну форму для ЗСУ за майже мільярд гривень.

Однак з невідомих причин про корупцію в стилі SMART у Міноборони Резнікова Дейнега нічого не пише.

Як і про те, що він отримав посаду якраз у розпал скандалу, що – при всій повазі – виглядало як спроба Резнікова пригасити новим заступником корупційну пожежу. На що Віталій чомусь погодився – і отримав результат.

Чи хотів новий міністр оборони спиратись на таку історію у своїй кадровій політиці – питання відкрите.

Крім того, у мене особисто, як у військовослужбовця, є питання щодо того, чому за сім місяців Міноборони жодним чином не просунулось у низці профільних для Дейнеги діджитал-питаннях.

Наприклад, про паперове пекло в армії можете запитати в будь-якого військовослужбовця.

Або будь-якого військовослужбовця можна посадити за використання нелегалізованих МО бойових систем (воювати без яких неможливо).

Було б добре почитати в нових блогах і про це.

Віталій Шабунін

Джерело

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Заблоковані порти та заміновані поля: як війна вплинула на економіку Миколаївщини

Що таке стигма та чому вона небезпечна для українського суспільства

Дискурс ненависті: як працює російська пропаганда

Розвиток туризму та економіки: чому варто будувати готелі в Україні

Грузинсьĸа "Революція на Граніті" 

Скрізь самі чужинці