Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чутки про цензуру" дійшли і до Северінсен

Понеділок, 14 жовтня 2002, 11:00
Доповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен і Рената Вольвенд планують в ході візиту до України обговорити питання, які стосуються майбутніх президентських виборів, а також свободи слова в країні. Про це повідомила Ханне Северінсен в понеділок у Києві на зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Країни-члени Ради Європи переконані, що якщо Україна є членом РЄ, вона повинна виконувати вимоги дотримання свободи слова, свободи преси, верховенства права, підкреслила вона, додавши, що доповідачі ПАРЄ приїхали в Україну для допомоги в забезпеченні виконання зобов'язань України перед Радою Європи.

Северінсен також додала, що до них "дійшли чутки" про існування в Україні цензури, і доповідачі ПАРЄ хочуть обговорити це питання під час своїх зустрічей у Києві.

Вона також поцікавилася у Литвина про подальші плани роботи сформованої парламентської більшості.

У свою чергу, Литвин подякував доповідачам ПАРЄ за "велику роботу", яку вони роблять для того, щоб Україна "підтягувалася до європейських стандартів", особливо в частині приведення законодавства до європейських норм і забезпечення прав людини.

В Україні розуміють, що держава повинна бути частиною європейського співтовариства, але для цього ще багато чого треба зробити, сказав спікер. Він відзначив велику роль в цьому процесі українського парламенту, який ще має багато чого зробити в цьому напрямі, незважаючи на те, що Україна вже виконала багато зобов'язань.

Литвин також підкреслив, що для української держави важливо бачення доповідачами ПАРЄ процесу розвитку України.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування