Ющенко визнає, що тепер він - опозиція

Понеділок, 14 жовтня 2002, 19:58
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко підтверджує, що очолювана ним політична сила перебуває в опозиції.

В інтерв'ю журналістам в понеділок, коментуючи заяви членів блоку про те, що фракція "Наша Україна" переходить в опозицію, Ющенко сказав: "Якою може бути сила, яка не перебуває при владі? Вона може бути опозиційною, третього визначення немає".

У той же час Ющенко підкреслив, що якщо мова йде про характер опозиції, то "Наша Україна" "стоїть на тому, що Україні сьогодні потрібен конструктивізм". "Не треба давати волю почуттям, а керуватися розумом", - підкреслив лідер "Нашої України".

Відповідаючи на питання журналістів про хід переговорів з парламентською більшістю і фракціями, що входять до неї, Ющенко підкреслив, що "переговорний процес не закритий, але особливістю є те, що адміністрація президента поставила задачу перед цими силами створити колгосп, і зараз всі зусилля йдуть на те, щоб цей колгосп був створений".

На його думку, для багатьох керівників політичних сил, що увійшли в більшість, цей процес є "більш привабливим", ніж створення демократичної більшості. Разом з тим, лідер "Нашої України" переконаний, що це питання часу.

Він також вважає, що політичні сили, які формують більшість, не готові взяти на себе відповідальність. "Я буду стояти на жорсткій позиції щодо того, щоб ці сили відповідали за обставини, які вони внесли в політичне середовище парламенту", - підкреслив він.

Тим часом лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова заявила, що сьогодні необхідно утриматись від прискорення процесу перерозподілу парламентських комітетів.

В інтерв'ю журналістам вона підкреслила, що в цьому питанні більшість повинна діяти обережно і прораховувати усі наслідки, до яких може призвести прийняття "швидкого" рішення про перерозподіл комітетів.

Богатирьова також зазначила, що парламентська більшість має бути зацікавлена у залучені якомога більшої кількості депутатів для створення ефективної, сталої більшості.

Вона зауважила, що сьогодні ніхто не говорив про припинення переговорного процесу щодо входження політичних сил та депутатів у більшість. "Ми сподіваємось, що до нас прийдуть люди", - зазначила Богатирьова. За її словами, вона також не хотіла б, щоб процес перерозподілу комітетів виглядав так, що "ми створили більшість для того, щоб перерозподілити комітети", "це - неправильно", підкреслила лідер фракції "Регіони України".

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Читайте також:

І все-таки "Наша Україна" пішла в опозицію

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування