США ОГОЛОШУЮТЬ "КРИЗУ ДОВІРИ" ДО КУЧМИ

П'ятниця, 8 листопада 2002, 12:19
У відносинах між Україною та США існує "криза довіри, яка стосується вищого рівня українського керівництва", повідомив журналістам у Києві другий заступник Держсекретаря США Стівен Пайфер.

Він вважає, що відносини між Україною й Америкою перебувають на "найбільш складному рівні" з 1993 року, коли Пайфер почав займатися питаннями відносин між двома країнами.

Американський дипломат також повідомив, що США "продовжують розглядати можливість" розвивати відносини на інших рівнях, зокрема, підтримці незалежної преси, розвитку малого бізнесу, програмах обміну та співробітництва у військовій сфері.

"Американський уряд поділяє занепокоєння" українських журналістів щодо ситуації зі свободою слова, додав дипломат. Він сказав, що під час перебування у Києві мав зустріч зі страйкомом, а також представниками окремих мас-медіа.

За словами Пайфера, США підтримуватимуть розвиток стосунків з НАТО. "Ми порекомендували, щоб Зленко поїхав до Праги", - сказав він. За словами дипломата, саміт Україна-НАТО може стати "підвалиною для нової фази стосунків".

Говорячи про план відносин між Україною та НАТО, то, на думку Пайфера, він "не має часових рамок", оскільки ідеться про "фундаментальні" перетворення в Україні. При цьому до плану є цільовий додаток, який є "українським документом" і де зазначені конкретні кроки України на шляху до Альянсу протягом найближчого року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...