Тимошенко і Ющенко остаточно побили глеки через комуністів?

Четвер, 12 грудня 2002, 12:03
Фракції Блоку Юлії Тимошенко і Соцпартії України виступають проти підписання політичної угоди з "Нашою Україною" без участі комуністів.

Зараз важливо, щоб опозиція діяла узгоджено, заявив журналістам у четвер лідер соціалістів Олександр Мороз, коментуючи ініціативу "Нашої України" про створення парламентської опозиції за участю СПУ і БЮТ.

"Потрібно розглядати питання про координацію дій опозиції, а не про формалізацію взаємин", - підкреслив Мороз, додавши, що якби така угода була підписана відразу, то дистанціювалася б четверта сила - "могутній суб'єкт опозиції".

На думку Мороза, такий підхід був би нерозумним, оскільки спочатку потрібно домогтися координації дій, а вже потім - формалізувати відносини, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко заявила: "Ми не можемо партнерів по опозиційній боротьбі віддавати", тому "кидати комуністів і йти на підписання сепаратних угод ми не будемо".

На думку Тимошенко, усі 4 опозиційні фракції (СПУ, КПУ, БЮТ і "Наша Україна") повинні об'єднатися "у спільній антитерористичній боротьбі проти того, що відбувається в політикумі".

Лідер БЮТ вважає за необхідне створити могутню силу, метою якої буде, зокрема, вихід на дострокові президентські вибори.

Тим часом, координатор політичного блоку "Наша Україна", народний депутат Роман Безсмертний вважає, що "Наша Україна" може очолити другий етап акцій опозиції "Повстань, Україна!".

Як він заявив на прес-конференції у Львові, "Наша Україна" повинна бути лідером акцій, а не йти у фарватері Тимошенко або ще когось", повідомляє УНІАН

Також Безсмертний сказав, що він позитивно ставиться до можливого об'єднання "Нашої України", БЮТ і СПУ навколо єдиної кандидатури на наступних президентських виборах, якщо цією кандидатурою буде Віктор Ющенко. На думку Безсмертного, у випадку приєднання до них лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, єдину кандидатуру на посаду президента висунути буде неможливо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...