Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трійка обіцяє бути навіки разом - декларація з'їзду опозиції

Неділя, 2 березня 2003, 16:17
Всеукраїнський надзвичайний з'їзд депутатів усіх рівнів від опозиції прийняв декларацію єдності опозиційних сил, а також звернення до народу України.

У декларації, текст якої зачитала лідер БЮТ Юлія Тимошенко, зазначено: "Ми заявляємо про консолідацію тепер і на наступні політичні кампанії".

У документі основною метою опозиції названо відсторонення від влади діючого президента України Леоніда Кучми.

Опозиція закликає український народ об'єднатися навколо цієї ідеї і взяти участь у другому етапі акції "Повстань, Україно", початок якого запланований на 9 березня.

Опозиція декларує створення у регіонах спільних штабів і закликає народ України взяти участь в їх роботі.

У декларації також викладені цілі, яких збирається домагатися опозиція у політичному, економічному і духовному житті країни.

Серед основних кроків опозиції у політичній сфері у документі називається проведення політичної реформи в ім'я національних інтересів народу, формування вертикалі влади "сильний президент - сильний парламент - сильний уряд", а також зміцнення позицій місцевого самоврядування, введення пропорційної системи виборів до рад усіх рівнів.

В економіці, зокрема, пропонується створити умови для повної зайнятості людей і підвищення оплати праці, а також провести "глибоку ревізію" приватизації.

У соціальній сфері представники опозиції збираються домагатися виконання гарантій конституційних прав громадян, а також соціального захисту населення.

У духовній сфері опозиція пропонує виконувати права громадян на свободу совісті, свободу слова, а також збирається працювати над розвитком культури.

У декларації заявляється про намір почати організацію міжфракційних об'єднань серед депутатів опозиційних сил у радах всіх рівнів.

У зверненні до народу викладені основні положення декларації з'їзду із закликом брати участь в акції опозиції. Учасники з'їзду також прийняли звернення до парламенту про захист місцевого самоврядування з вимогою прийняти ряд законів, зокрема, які визначають пропорційну систему виборів до місцевих рад і розширити права депутатів цих рад.

Як повідомили в оргкомітеті з'їзду, у ньому взяли участь 2000 чоловік, з них 1405 депутатів всіх рівнів, 87 народних депутатів, 93 депутати обласних рад, 321 депутат міських рад, 539 - районних рад, 262 - сільських і селищних рад, 103 міських, селищних і сільських голів. Крім того, у з'їзді брали участь 273 представники громадських організацій, 15 представників посольств і 190 журналістів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
Усі новини...