Янукович поверне Україну у позу розкаряки?

Четвер, 25 лютого 2010, 10:30

Президент Віктор Янукович запевняє, що Україна буде позаблоковою державою, "мостом між Сходом і Заходом".

 Таку обіцянку він дав в інавгураційній промові у Верховній Раді.

 "Як Президент я маю чітке уявлення про те, яка зовнішньополітична стратегія сьогодні найбільше відповідає національним інтересам України", - запевнив він.

 За його словами, "будучи мостом між Сходом і Заходом, інтегральною частиною Європи і колишнього СРСР водночас, Україна обере таку зовнішню політику, яка дозволить нашій державі отримати максимальний результат від розвитку рівноправних і взаємовигідних відносин з Російською Федерацією, Європейським Союзом, США та іншими державами, які впливають на розвиток ситуації у світі". 

 "На мою думку, виклики, які стоять  перед міжнародною спільнотою, диктують потребу об’єднуватися у якомога ширшому форматі. Людству, і Україні в тому числі, потрібен ЄС у глобальному прочитанні. Я маю на увазі Єдиний Світ як силу, здатну гарантувати планеті мирне співіснування різних цивілізацій, енергетичну, екологічну, продовольчу безпеку", - заявив Янукович.

 Водночас він наголосив, що "Україна братиме участь у таких процесах, як європейська позаблокова держава".

"Я маю намір запропонувати цю концепцію парламенту для вироблення основ зовнішньої політики України і, сподіваюся, вищий законодавчий орган мене підтримає", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: