Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В БЮТі вимагають розслідувати чорнуху про Тимошенко

Понеділок, 15 серпня 2011, 21:12

Держтелерадіо має припинити пропаганду в ефірі обласних державних компаній.

Про це заявив депутат від БЮТ, глава Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, коментуючи інформацію про те, що обласні державні мовники розпочали узгоджений показ пропагандистського фільму проти Юлії Тимошенко.

"Держтелерадіо має негайно розслідувати факт організованого втручання в редакційну політику обласних державних телерадіокомпаній", - зазначив він.

"Цей фільм є одіозним прикладом виборчого чорного піару. Він ганебно виглядав би в ефірі будь-якого каналу, а на державному телебаченні, яке утримується коштом громадян, це виглядає зухвалим викликом і провокацією", - пояснює депутат.

Шевченко повідомив, що обговорив ситуацію з головою Держтелерадіо Олександром Курдіновичем, який підтвердив факт ефіру на кількох державних телеканалах, але відмежувався від будь-яких вказівок розміщати фільм в ефірі ОДТРК.

На думку Шевченка, для громадськості таких пояснень мало.

"Або Держтелерадіо, який перед країною відповідає за ефір державного телебачення проведе повноцінне розслідування – з іменами замовників і з покаранням винних, або уряд має сам нести повну відповідальність за те, що державні канали перетворюються на зливні бачки для піар сміття, за все це позорище в державному ефірі", - зазначає депутат.

Шевченко також нагадав, що за результатами моніторингів новини державного Першого каналу є найгіршими в дотриманні журналістських стандартів та політичного балансу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...