У ПАРЄ ще подумають, що робити з українською делегацією

Понеділок, 23 січня 2012, 16:41

Повноваження всієї української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи поставлені під сумнів, заявляє голова комітету правил процедур ПАРЄ Егідіюс Варейкіс.

Про це він сказав в інтерв'ю українським журналістам у понеділок у Страсбурзі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Говорячи про ситуацію, що склалася після ініціювання БЮТ і НУНС зняття повноважень українських представників, Варейскіс пояснив, що відповідно до процедури це питання буде розглянуто на комітеті з правилами процедур вже у вівторок для прийняття подальшого рішення.

Зняття повноважень було ініційовано через те, що три колишні представники фракції БЮТ-Батьківщина - Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко і Олександр Фельдман - покинули фракцію.

Наразі Пилипенко і Писаренко - позафракційні депутати, Фельдман - член фракції Партії регіонів.

 "Вони (троє цих депутатiв) тут перебувають як члени фракцiї БЮТ i займають мiсця, призначенi не для них. Представники партiї Тимошенко не згоднi з цим. Тому вони кажуть, що пропорцiйне представництво порушено", - пояснив Варейскіс, додавши, що має листа, пiдписаного деякими членами делегацiї, з проханням вирiшити це питання.

"Ми вивчимо документи й чекатимемо на пояснення вiд глави делегацiї. Потiм буде зроблено рекомендацiї. Часу дуже мало. Ми вивчимо документи завтра i, якщо необхiдно, буде написано звiт i винесено його на пленарне засiдання в середу. Але якщо ми вирiшимо, що буде достатньо думки нашого комiтету, пленарне засiдання може бути завтра або в середу", - додав він.

Водночас, за словами Варейкiса, така ситуацiя не є унiкальною, оскiльки ранiше траплялося щось подiбне. Водночас парламентар не спрогнозував можливий розвиток подiй, сказавши, що потрiбно дочекатися рiшення комiтету.

Як відомо, у понеділок ПАРЄ не підтримала пропозицію опозиції про зняття української делегації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: