Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крадіїв, які знеструмили блок на АЕС, уже затримали

Середа, 1 лютого 2012, 10:12

Троє людей, які знеструмили один енергоблок на Запорізькій атомній електростанції, вже затримані й перебувають під вартою.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на засіданні Кабінету міністрів 1 лютого.

"Було шахрайство на Запорізькій атомній електростанції, коли різали металобрухт і було знеструмлено один енергоблок 1000 мегаВат", - зазначив він.

"На цей час, завдяки тому, що ми на селекторній нараді попросили Міністерство надзвичайних ситуацій, Міністерство внутрішніх справ, щоб вони разом з Генпрокуратурою розібралися з цим шахрайством, - шахраї вже в тюрмі. Їх знайшли, це три чоловіки, мешканці Запорізької області, які займаються різкою металобрухту", - сказав Клюєв.

"Завдяки тому, що вони порізали лінії електропередач, на цей час у нас один блок на Запорізькій атомній електростанції – це 1000 мегаВат – у передаварійному режимі. І ми зможемо його ввести тільки в п’ятницю, щоб він нормально працював", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що через аварію на лінії електропередачі у Запорізькій області в Україні виник дефіцит електроенергії, який змусив країну почати імпорт електроенергії з Росії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування