Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Індія готова спростити візовий режим, Янукович радіє "доленосному" рішенню

Понеділок, 10 грудня 2012, 10:37

Індія зацікавлена в лібералізації візового режиму з Україною, заявляє прем'єр-міністр Індії Манмохан Сінгх.

Про це він сказав у заяві для преси після завершення двосторонніх переговорів із президентом України Віктором Януковичем у Нью-Делі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я передав президентові Януковичу цікаві ідеї щодо спрощеної можливості візового режиму, щоб заохочувати і сприяти контактам бізнесменів, студентів і народів двох країн", - сказав Сінгх.

Крім того, він зазначив, що Індія та Україна можуть обмінюватися досвідом у сфері ядерної безпеки та захисту від техногенних катастроф.

Також Сінгх зазначив, що Індія зацікавлена у співпраці з Україною в таких сферах, як постачання добрив, фармацевтика, видобувна промисловість, машинобудування та наукові технології.

У свою чергу, Янукович після зустрічі заявив: "Ми сьогодні прийняли доленосне рішення про переведення дружніх відносин між нашими державами у нову, більш ефективну та прагматичну площину - площину "всеохоплюючого партнерства".

"Насамперед, домовлено про розширення діалогу шляхом налагодження регулярних двосторонніх контактів на високому політичному рівні", - зазначив він.

Були окреслені найбільш перспективні для розширення співпраці галузі. До них, зокрема, віднесли енергетику, металургію, хімпромисловість, суднобудування, машинобудування, автомобілебудування, будівництво об’єктів інфраструктури, сільське господарство, фармацевтику та готельний бізнес.

Янукович відзначив, що двосторонній товарообіг у 2011 році сягнув найвищої позначки за історію українсько-індійських відносин - близько 3 млрд дол. США. Збереження позитивної динаміки торгівлі є важливим завданням, наголосив він.

Особливими темами переговорів були співпраця в оборонній і аерокосмічній галузях, а також перспективи поглиблення співпраці у галузі мирного використання атомної енергії та у науково-технічній сфері.

Було домовлено зміцнювати культурно-гуманітарні зв’язки, активізувати туристичні потоки, а також активізувати співпрацю з питань боротьби з міжнародним тероризмом, транскордонною злочинністю, піратством, нелегальною міграцією тощо.

Янукович також запросив Сінгха відвідати Україну у зручний для нього час.

У присутності президента України та прем’єра Індії було підписано низку документів, зокрема, договір про взаємну правову допомогу в цивільних та господарських справах, угоду про співпрацю у сфері оборони, угоду про науково-технологічну співпрацю.

Також підписано угоду про обмін технічною інформацією та співпрацю у сфері ядерної безпеки, а також меморандум про взаєморозуміння у сфері стандартизації, оцінки відповідності та якості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування