Кабмін ускладнив життя прихильникам домашніх пологів

Субота, 12 січня 2013, 17:00

Кабінет міністрів постановою 9 січня затвердив порядок підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я.

Як повідомляє в суботу прес-служба Кабміну, відтепер для реєстрації тих малюків, які з’явилися на світ не в пологових будинках, факт їхнього народження має підтвердити медична консультаційна комісія, якщо медичним закладом не проводився огляд жінки та дитини.

Комісія розглядає це питання за письмовою заявою жінки, яка народила дитину, або її чоловіка, родичів чи представника служби у справах дітей.

При цьому, окрім письмової заяви, не пізніше одного тижня з імовірного дня народження такого малюка слід також подати комісії наступні документи: паспорт або інший документ, що посвідчує особу, обмінну карту пологового будинку або відділення чи виписку з медичної карти, також результати аналізів, ультразвукового дослідження, проведених під час вагітності, копію картки виклику швидкої допомоги, крім того - довідку про генетичну спорідненість між жінкою та дитиною, медичну довідку лікарсько-консультативної комісії про огляд немовляти та довідку про огляд жінки для підтвердження факту нещодавніх пологів.

Рішення про підтвердження народження приймається у разі, коли імовірна дата пологів жінки збігається з вірогідним віком дитини або при наявності довідки про генетичну спорідненість між ними обома.

За результатами аналізу документів комісія не пізніше десяти календарних днів з моменту їх отримання приймає рішення про підтвердження або спростування факту народження дитини, складає висновок, а в разі потреби звертається до Головного управління МВС.

Після підтвердження комісією факту народження дитини заклад охорони здоров’я, під наглядом якого перебуває немовля, видає заявникові медичну довідку, яка є підставою для проведення державної реєстрації народження дитини в органах державної реєстрації актів цивільного стану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування