Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" заявляє, що її члена засадили через "масажиста Азарова"

Субота, 8 червня 2013, 12:15

Броварський міськрайонний суд засудив голову броварської райорганізації ВО "Свобода" Олега Шевчука до 2 місяців домашнього арешту.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", відповідне рішення за мирну толоку 25 травня суд виніс 7 червня, тоді як поруч проходила акція "Геть політичний терор!".

"Одіозна суддя Тамара Міхієнкова задовольнила безпідставне клопотання прокурора Людмили Таран та присудила застосувати щодо "свободівця" запобіжний захід – 2 місяці домашнього арешту. Таким чином влада продовжила репресії проти учасників мирної толоки 25 травня", - сказано в повідомленні.

Свободівці збираються оскаржувати це "упереджене та незаконне рішення" та вимагатимуть дисциплінарного покарання для прокурора та судді за "судилище".

Також фракція ВО "Свобода" у Київській обласній раді ініціює виклик обласного прокурора на засідання комісії з питань законності й порушуватиме перед ним питання щодо відповідності прокурорів Броварського району займаним посадам.

"Свобода" також виклала в інтернет відео п’ятничних довколасудових подій.


За твердженням "свободівців", незаконно споруджений паркан у центральному броварському парку "Перемога" – "це справа рук масажиста Азарова, під контролем якого перебуває весь район, відтак націоналісти, які виступили за демонтаж споруди, – стали ворогами місцевого "феодала".

Слідство стверджувало, що Шевчук нібито "під час акції вів себе зухвало" і тому його слід арештувати, щоб він не чинив "тиск на свідків", які є представниками міліції.

"Це справжній суд імені Януковича. Суддя знехтувала наведеними адвокатом доказами моєї непричетності до порушення правопорядку в міському парку "Перемога". Звинувачення, яке наполягало, що я можу вплинути на хід слідства за кримінальною справою про "хуліганство, вчинене групою осіб", не надало жодних доказів, які могли би свідчити на користь цієї підозри слідства і які би могли виправдати позбавлення волі", - сказав Шевчук після суду.

"Врешті-решт суд виніс постанову про мій домашній арешт. Вочевидь, таке рішення свідчить про упередженість суддівства. Відтак я подаватиму апеляцію на це незаконне рішення", – заявив він.

Крім іншого, зазначає "Свобода", у роботу судді втручалася стороння особа, коли суддя Міхієнкова була у нарадчій кімнаті.

"У неофіційній розмові зі свободівцем суддя Тамара Міхієнкова зауважила, що "націоналісти пішли проти системи, і лише якщо вони будуть співпрацювати зі слідством можливо й отримають умовний строк", - також ідеться у повідомленні "Свободи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...