Захарченко обіцяє покарати всіх покривачів злочинів у Врадіївці

П'ятниця, 5 липня 2013, 13:18

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко запевняє, що всі посадові особи, які були причетні до приховування злочину у Врадіївці, будуть притягнуті до відповідальності.

Про це він заявив журналістам на брифінгу, коментуючи події у Врадіївці, де люди влаштували бунт після жорстокого зґвалтування 29-річної жінки міліціонерами.

"Наступного тижня на колегії МВС будуть зроблені остаточні висновки. Декого ми вже звільнили, по декому будуть ще рішення. Всі особи, причетні до приховування злочину, будуть притягнуті до відповідальності", - запевнив Захарченко.

Крім того у липні-серпні буде проведена переатестація у райвідділку з урахуванням думки громадян.

Захарченко висловив думку, що ситуацію в селі вдалося стабілізувати і "здається, населення нам повірило".

"Найгірше, що люди боялися говорити. Тут мені помічники дали книжку анархіста Бакуніна, то він ще 100 років тому описав ці події: "Всі все знають, але мовчать". Мене вразив чоловік, який 7 років боявся розповісти про злочин", - заявив міністр.

Він також закликав міліціонерів, яких начальство змушує здавати гроші, звертатися до Центрального апарату МВС.

"Якщо у міліціонерів вимагають грошей їхні керівники, вони повинні звертатись у Центральний апарат МВС. Я гарантую об’єктивне розслідування, і що ніхто з них не постраждає", - запевнив міністр.

"МВС ніколи не ставатиме на захист працівників, які скоїли злочин. Але і ви не повинні забувати: більшість співробітників – це чесні люди, які не повинні страждати через таких", - додав Захарченко.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування