Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

По Україні проходять мітинги на честь дня народження Бандери

Середа, 1 січня 2014, 16:52

Мітинги присвячені 105-й річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери пройшов у містах України.

Мітинг відбувся у Львові, Хмельницькому, станом на 17:45 він проходить і в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

У Львові на площі біля пам'ятника Бандері в середу зібралися близько тисячі осіб.

Під час виступу на мітингу народний депутат фракції "Свобода" Ірина Фаріон зазначила, що "люди з такою силою духу та ідеї народжуються не раз на сто років, а, можливо, раз на півтисячоліття ... Вони не звертають уваги на те, що про них скажуть інші, вони одержимі високою ідеєю".

Вона закликала присутніх не пристосовуватися під когось або і не "гасити полум'я нашого націоналізму", а з цим полум'ям і чорно-червоними прапорами "тріумфально і наступально крокувати по нашій країні".

За словами Фаріон, українська молодь 1 січня має намір пройти факельними ходами по містах України.

У Хмельницькому на центральній вулиці біля пам’ятника жертвам Голодомору також зібралися люди з плакатами "Бандера - наш герой!" .

Фото твіттер-юзера @TukvaSociopa 

В Івано-Франківську в середу також вшанували 105-ту річницю з дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери. Заходи розпочалися о 14:00. Близько тисячі осіб пройшли з Вічевого майдану вулицями міста, на Європейській площі біля пам'ятника Бандери місцеві священики відслужили поминальну панахиду.

Присутні поклали вінки до пам'ятника лідеру ОУН.

У Києві з 18 годині розпочнеться смолоскипна хода з Михайлівської площі до парку Шевченка, яка потім збирається спуститись на Хрещатик. Також запланований молебень.

Станом на 18:08 люди вже запалили смолоскими. Вони йдуть і скандують "Україна понад усе", "Слава нації", "Революція", "Зека геть", "Бандера, Шухевич – герої України", "Герої не вмирають, вмирають вороги".

"Свобода" заявляє, що у ході беруть участь близько 10 тисяч людей.

 Фото з твіттер Свободи
 Фото Олександра Аронця
 
 

Станом на 19:06 Марш завершується під будівлею КМДА.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування