Янукович лукавить про виконання вимог, переговори треба продовжити – "Удар"

Четвер, 30 січня 2014, 18:13

Заява президента Віктора Януковича про те, що влада виконала усі зобов'язання, які взяла на себе під час переговорів з опозицією є спробою дезінформувати суспільство.

Про це йдеться у заяві партії "Удар", розповсюдженій у четвер ввечері.

"Янукович відверто лукавить, заявляючи, що влада виконала взяті на себе зобов’язання. Опозиція ходила на переговори з президентом з конкретним переліком вимог", - сказано в повідомленні.

"По-перше, випустити на волю всіх громадян, затриманих правоохоронними органами за участь в акціях протесту після ухвалення диктаторських законів 16 січня 2014 року, включно з активістами Автомайдану. Але сотні активістів Майдану по всій країні досі перебувають за ґратами, а кишенькові суди продовжують штампувати рішення про двомісячні арешти демонстрантів", - додали в політсилі.

Опозиція вимагала ухвалити закон, який звільняє від відповідальності та гарантує відсутність кримінального переслідування в майбутньому для учасників протистоянь, які відбулися після 16 січня 2014 року, за винятком осіб, причетних до вбивств  та викрадення людей.

"Але регіонали після вмовлянь і залякувань президента ухвалили закон Мірошниченка про псевдо-амністію, за яким люди фактично стали заручниками влади", - зазначають у партії.

В "Ударі" підкреслюють, що однією з вимог Майдану, яку оголосила опозиція президенту, було скасування пакету ручних диктаторських законів, "ухвалених" 16 січня з грубим порушенням Конституції. Водночас відповідний закон, проголосований у парламенті, досі не підписаний президентом.

Ще однією з ключових вимог опозиції було повернення до редакції Конституції 2004 року.

"Люди вийшли на Майдан, вимагаючи змінити владу і систему. І перший крок до цього – зміна форми правління на парламентсько-президентську. І це треба зробити негайно!" – наголосили в "Ударі".

Опозиція також вимагала відправити у відставку Кабінет міністрів.

"Азаров подав у відставку, але питання відповідальності уряду в парламент винесене не було. Хоча політична криза, в якій сьогодні опинилася Україна, - це і наслідок бездарної політики уряду Азарова", - йдеться в заяві партії.

В "Ударі" нагадали, що міністр юстиції Лукаш після останньої зустрічі опозиції з президентом відзначила, що переговори будуть продовжені. Тому дивним виглядає, коли президент фактично "умиває руки" заявляючи, що всі зобов'язання виконано.

"Переговори повинні бути продовжені, оскільки таке самоусунення президента від розв'язання гострої політичної кризи свідчить про те, що він або не зовсім розуміє, що відбувається в країні, або його це влаштовує",- наголосили в "Ударі".

Як відомо, Янукович вважає, що влада виконала усі зобов'язання, які вона взяла на себе під час переговорів з опозицією

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування