Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Офіс президента Франції: Порошенко і Путін потиснули руки і домовились про переговори

П'ятниця, 6 червня 2014, 16:15

Новообраний президентом України Петро Порошенко і російський президент Володимир Путін потиснули один одному руки і домовились про шляхи вирішення кризи в Україні.

Про це повідомляє прес-служба президента Франції Франсуа Олланда, передає Reuters.

Згідно з повідомленням, перед ланчем Олланд і Канцлер Німеччини ініціювали розмову президентів Росії і України. Порошенко і Путін провели 15-хвлинну зустріч.

Офіс Олланда стверджує, що "чоловіки потисли руки і домовились провести найближчими днями переговори про припинення вогню між українськими силовиками та проросійськими сепаратистами на Сході України".

Крім того, Путін і Порошенко обговорили шляхи вирішення конфлікту, включаючи те, що Росія визнає законним обрання Порошенка, так само як і економічні відносини.

"Це був звичайний, серйозний обмін між лідерами", - сказано в повідомленні офісу Олланда.

В офісі додали, що таку зустріч готували кілька днів, але тримали у секреті до того моменту, поки вона не відбулася. 

Перед цим Порошенко, Путін і Меркель перетнулися на ганку перед ланчем. Журналіст Reuters тоді не зафіксував рукостискання Путіна і Порошенка.

Як відомо, у Франції з Росією укладено контракт на продаж вертольотоносців "Містраль" вартістю 1,2 мілліарлда євро. Днями Олланд відмовився блокувати цей контракт, незважаючи на введення санкцій проти Росії через те, що вони анексувала український Крим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування