Терористи за підтримки РФ намагаються знищити докази міжнародного злочину - заява

Субота, 19 липня 2014, 11:35

Терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази міжнародного злочину.

Про це йдеться у заяві уряду України, яку розповсюдила прес-служба КМУ.

"Керовані Росією терористи не дають можливості компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту і представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній", - заявили в уряді.

За даними уряду, терористи вивезли 38 тіл загиблих до моргу м. Донецьк, де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин.

"Також терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії", - повідомили в Кабміні.

"Уряд України офіційно заявляє: терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази цього міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародної спільноти і закликаємо зобов’язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії", - підкреслюється у заяві.

"Прощення міжнародним злочинцям не буде, як і не буде його тим, хто цих терористів підтримував, тренував, фінансував і постачав зброю", - заявили в уряді.

Також уряд поінформував усі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації.

"Урядом забезпечено необхідні технічні засоби та персонал для проведення розслідування та судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечено всі можливості для репатріації тіл до відповідних країн, однак на даному етапі терористичні угрупування унеможливлюють цей процес", - повідомили в КМУ.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній",швидше за все, збили проросійські сепаратисти

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих на свій автомобіль з метою доставки тіл до  Донецька.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування