СБУ затримала агента російських спецслужб

Середа, 24 вересня 2014, 10:23

Служба безпеки затримала "агента" російських спецслужб, який організовував диверсії на території Дніпропетровської області.

Про це у середу повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що співробітники СБУ затримали громадянина України "К", 1972 р.н., який за завданнями спецслужб РФ організовував диверсії на території Дніпропетровської області для дестабілізації ситуації у мирному регіоні.

З березня зловмисник активно організовував антиукраїнські акції на території Харківської області.

За цей час він створив інтернет-спільноту "Левый сектор – Харьков", на сторінках якої поширював заклики до проведення радикальних дій проти представників влади, зміни територіальної цілісності України, спонукав до вступу в лави незаконних воєнізованих формувань "ДНР" та "ЛНР".

Разом зі своїми спільниками організовував акції з розміщення матеріалів сепаратистського змісту, проросійської символіки на адмінбудівлях Дніпропетровська, інформацію про які поширював через Інтернет як "глас народу".

Встановлено, що "К" неодноразово виїжджав до Москви, де звітував своїм кураторам із ФСБ про "роботу", отримував нові інструкції та кошти для організації антиукраїнської пропаганди, вербування найманців, вчинення диверсій, зазначають в СБУ.

Під час обшуків у помешканні затриманого громадянина співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, налаштовану на канал зв’язку з кураторами російської спецслужби, 2 гранати, бронежилет, професійну рацію, прапор "Новороссии", 150 примірників газети з такою ж назвою, а також посвідчення журналіста російського телеканалу.

 Фото прес-служби СБУ

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування