В ГПУ спростовують бажання призначити посадовця, що підпадає під люстрацію

Понеділок, 17 листопада 2014, 12:33

Начальником управління процесуального керівництва у провадженнях слідчих центрального апарату Генпрокуратури може бути призначено Володимира Орлова, який підпадає під люстрацію.

Про можливе призначення повідомили джерела Української правди.

Водночас заступник начальника управління зі зв’язків з Громадськістю Сюзанна Савчук в корментарі "Українській правді" спростувала цю інформацію.

"Такого призначення немає, тобто Орлов не був призначений", - сказала вона.

"Такий приказ не підписувався і навіть не готувався", - додала вона.

Водночас на питання, чи обговорювалася його кандидатура, вона зазначила, що "не в курсі".

За інформацією джерел УП, Орлов близький до Олександра Клименка.

Орлов у 2010 році став першим заступником Сумської митниці, потім очолював Сумську та Луганські митниці.

Згідно з законом про люстрацію, Орлов має бути люстрований.

Заборона, передбачена частиною третьою статті 1 цього Закону, застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року посаду (посади) у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року:

8) керівника, заступника керівника територіального (регіонального) органу прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та/або митну політику (це стосується Орлова), податкової міліції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

На даний момент Орлов обіймає у Генпрокуратурі посаду заступника начальника Головного управління захисту прав і свобод громадян, інтересів держави, нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими органами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю та корупцією.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News