ЗМІ: Російські експерти в секретній доповіді підтвердили, що Боїнг збили з "Бука"

Середа, 6 травня 2015, 10:02

Російські військові інженери підтверджували, що малайзійський "Боїнг" над східною Україною збитий ракетою класу "земля - повітря" з установки БУК.

Про це йдеться в суворо конфіденційному документі під назвою "Результат експертної оцінки за фактом розслідування авіакатастрофи Boeing-777 (рейс МН17) 17.07.2014 р на Південному Сході України", які наводить російська "Новая газета"

Ця робота російських інженерів ВПК (у тому числі і того НУО, яке проектує і випускає ракети типу "Бук") повинна бути спрямована на адресу голландських фахівців, які ведуть розслідування трагедії.

Згідно звітe, "yайбільш ймовірною причиною руйнування літака Boeing-777 малазійських авіаліній (МН17) в повітрі є вплив зенітної керованої ракети 9М38М1 зі складу зенітного ракетного комплексу "Бук-М1".

"Ідентифікація типу ракети проведена на основі аналізу характеру пошкоджень літака і зовнішнього вигляду вражаючих елементів, вилучених з конструкції літака", - сказано в доповіді.

"Найбільш ймовірно, що до руйнування літака МН17 в повітрі призвів вплив зенітної керованої ракети 9М38М1 з бойовою частиною 9М314М, що є основною ракетою ЗРК"Бук-М1", - сказано в звіті.

"Сформовані умови зустрічі ракети з літаком, і як наслідок цього, поле накриття осколковим потоком реалізуються тільки при стрільбі на курсовому параметрі. Ракета рухалася на перетин курсу літака під кутами 72-75 градусів в горизонтальній площині і 20-22 градуси у вертикальній площині", - уточнили експерти.

При аналізі місця випуску ракети експерти використовували фото нібито супутникової зйомки, які минулого року наводи генштаб РФ, на яких нібито зображені українські Буки в районі Зарощенське. Однак ще рік тому СБУ і потім інші дослідження не підтвердили достовірність знімків, представлених генштабом РФ.

У звіті ж експерти відзначили, що "наявні пошкодження літака, порядок і послідовність руйнування конструкції літака в повітрі виключають можливість пуску ракети з будь-якої точки району "Сніжне".

"Найбільш вірогідним районом запуску ракети є район південніше "Зарощенське". Тільки з цього району можуть бути реалізовані умови зустрічі ракети з літаком, при якому можливе утворення пошкоджень всіх елементів конструкції планера літака, наявних на МН17", - сказано в дослідженні.

Зарощенське і район південніше селища 17 липня перебували на території, контрольованій бойовиками. Раніше дослідження демонстрували, що ракета була випущена швидше за все з району поблизу "Сніжного".

Фото карти АТО за 17 липня - Зарощенське перебуває під контролем бойовиків

 "Тепер уже з усією очевидністю можна стверджувати, що інсинуації екс-лідера сепаратистів Стрєлкова-Гіркіна про спеціально "підісланий літак з трупами", підірваному над Донбасом, а також пропагандистські сюжети Першого каналу і "Комсомольської правди" про якийсь "український винищувач", "секретного свідка" і "іспанського диспетчера" - не що інше, як брехня", - підкреслили у виданні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
фотоНаводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...