Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Румунії вимагають відставки голови Сенату за прийом Наришкіна

П'ятниця, 27 листопада 2015, 23:59

Депутат Європарламенту від Румунії Крістіан Преда вважає, що запросивши голову російської Держдуми Сергія Наришкіна в Бухарест, Румунія проігнорувала санкції ЄС проти Росії.

Пред зажадав відставки голови румунського Сенату (Верхня палата парламенту) Келіна Попеску Терічану, передає Укрінформ.

"Сенат Румунії та Міністерство закордонних справ проігнорували введені санкції ЄС щодо одного з російських високопосадовців, відповідального за агресію Росії проти України. Націонал-ліберальна і Соціал-демократична партії зобов'язані вимагати у зв'язку з цим пояснень від МЗС нашої країни, а Келін Попеску Терічану повинен піти у відставку", - написав Преда на своїй сторінці в соціальних мережах.

Депутат Європарламенту нагадав і слова міністра закордонних справ Румунії Лазара Коменеску, який відзначив, що в даному випадку (засідання ПАЧЕС - ред.) санкції ЄС не застосовуються.

Голова Сенату Терічану, зі свого боку, повідомив, що Наришкін був запрошений в Бухарест для участі в 46-му засіданні Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС), під час якого головування в ПАЧЕС було передано Росії.

Пояснень з приводу візиту Наришкіна в Бухарест зажадали і ряд румунських ЗМІ. В офіційній відповіді МЗС Румунії одному з видань підкреслюється, що угода, підписана Румунією, Росією та іншими країнами чорноморського регіону має перевагу перед санкціями, які ЄС ввів у відповідь на російську анексію Криму.

Нагадаємо, виступ Наришкіна в румунському парламенті 27 листопада ознаменувався скандалом. Перед початком його промови біля трибуни група українських депутатів розгорнула плакати з написами: "2008-ий - Грузія. 2014-ий - Україна. Хто наступний? Путіне, зупинися!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування