Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активіста "Дорожного контролю" затримали. Сторони звинувачують одна одну

Вівторок, 26 січня 2016, 13:14

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали активіста громадського об’єднання "Дорожній контроль" Віталія Косенка.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

В СБУ стверджують, що активіст вимагав хабар у поліцейських.

"Зловмисник оцінив у шість тисяч євро компрометуючі матеріали за участю правоохоронців, відзняті ним. За ці гроші активіст обіцяв не розповсюджувати відео у засобах масової інформації та мережі Інтернет", - сказано в повідомленні.

"Співробітники спецслужби затримали здирника під час отримання від поліцейських частини хабара у розмірі півтори тисячі доларів США", - додали в СБУ.

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Активіста затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Тривають оперативно-слідчі дії", - додали в СБУ.

При цьому жодних повідомлень про затримання поліцейських, які давали гроші, немає.

Водночас активісти з Запоріжжя у соціальних мережах повідомляють, що Віталій був затриманий вночі.

"Віталій зафіксував черговий хабар місцевих інспекторів ДАІ, які відпустили чергового п'яного. Віталію вдалося все це зафіксувати. В процесі з'ясування обставин приїхали співробітники СБУ і прокуратури, які його затримали за хабар. В процесі його побили", - сказав один з активістів.

Він наразі в СІЗО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування