Поліція перевірить "білборди Вілкула" у Кривому Розі

Понеділок, 21 березня 2016, 17:10

Міськвиборчком Кривого Рогу звернеться до поліції через появу в місті передвиборчих білбордів без вихідних даних, схожих на білборди чинного міського голови Юрія Вілкула.

Як пише Радіо Свобода, таке рішення ухвалене на засіданні міськвиборчкому на заяву іншого кандидата в мери Семена Семенченка.

За даними комісії, довірена особа Семенченка Олександр Шевченко поінформував членів МВК про появу в місті плакатів на кшталт "Оберемо мера в першому турі – зупинимо свавілля!", "Якщо мера не оберемо ми – місто захоплять вони" тощо.

За словами Шевцова, з одного боку ця продукція має агітаційний характер, оскільки спонукає жителів прийти на вибори, з іншого – не містить вихідної інформації.

На думку місцевих активістів, ці білборди розмістив штаб Вілкула, який використовує схожу кольорову гаму

"Ми вважаємо, що ці білборди грають на руку кандидату Вілкулу", – заявив місцевий правозахисник Валерій Романов.

У штабі Вілкула звинувачення відкинули. В коментарі виданню довірена особа кандидата Марина Акімова заявила, що уся друкована продукція на підтримку чинного мера маркована й має вихідні дані.

"Так, я бачила ці білборди по місту. Це не наші білборди, інформації про те, хто їх розмістив, у мене немає. Єдине, що можу сказати як юрист, – ніякої агітації там немає, є тільки заклик прийти й проголосувати. Тому я здивована, чому до них така велика увага. Ніяких порушень виборчого законодавства там немає", – зазначила Акімова.

Як відомо, 23 грудня 2015 року Верховна Рада проголосувала за проведення повторних вибори на посаду мера Кривого Рогу 27 березня.

30 січня президент Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі.

На посаду міського голови Кривого Рогу зареєстровано 15 кандидатів: 5 від партій і 10 самовисуванців. Чинний мер Юрій Вілкул, який на минулих виборах був висуванцем "Опозиційного блоку", тепер балотується шляхом самовисування.

Експерти з громадської організації "Опора" уже звинувачували його підлеглих у непрямій передвиборчій агітації.

Водночас Комітет виборців України заявляв, що Вілкул підкуповує виборців, надаючи мешканцям матеріальну допомогу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування