Марш "Азова" з фаєрами йде по центру Києва, дороги перекриті

П'ятниця, 20 травня 2016, 10:50

У центрі Києві в п'ятницю вранці проходить марш прихильників громадянського руху і полку "Азов", активісти виступають проти проведення виборів на Донбасі до відновлення державного кордону України.

Марш "Вимоги нації" зібрав близько 2 тис. людей. Учасники тримають прапори "Азова" і державні прапори України. Деякі присутні періодично підпалюють фаєри.

 
Фото: Роман кравець

Марш направляється від монумента "Батьківщина-Мати" до будівлі Верховної Ради.

Вулицю Грушевського перекрили від станції метро "Арсенальна". Уздовж центральних вулиць велика кількість правоохоронців.

 
"Азовці" під Радою
Фото: Роман Кравець
 
ФОТО: РОМАН КРАВЕЦЬ

Під час мітингу під Радою виступив депутат Верховної Ради України, лідер Цивільного корпусу "Азов" Андрій Білецький, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, він визнає в Україні тільки українські Збройні Сили, тільки українських прикордонників на українському кордоні, а не місію ОБСЄ чи поліцейську місію НАТО.

"От тільки повернення ЗСУ і прикордонників є поверненням українського кордону", - наголосив він.

Білецький пояснив, що люди вийшли на мітинг, тому що "українська влада нам бреше, коли каже, що "не хвилюйтеся, не буде ніяких виборів на Донбасі поки ми не повернемо його Україні". Він зазначив, що вибори на Донбасі активно готуються.

Лідер "Азову" переконаний, якщо зараз пройдуть вибори на Донбасі, то війна на Донбасі перетвориться не в міжнародну, а у внутрішньоукраїнську проблему. Крим буде винесений за дужки, про нього забудуть, а Росія зникне як агресор з будь-яких шпальт газет і телеканалів, вона стане просто сусідньою державою, а у нас формально буде внутрішньоукраїнський конфлікт.

На думку Білецького, це стане зручним приводом для Заходу зняти санкції проти Росії.

Станом на 12.10 учасники акції, що зібралися під Верховною Радою розійшлися. Автомобільний рух по вулиці Грушевського відновлено.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування