"ПС" і "Братство" прокоментували перевірку ГПУ на причетність до вбивств "беркутівців" на Майдані

П'ятниця, 23 грудня 2016, 23:24

Організації "Правий сектор" і "Братство" прокоментували перевірку ГПУ на причетність їх членів до вбивства "беркутівців" на Майдані.

Як заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський, в організації поки немає ніякої інформації про перевірки членів "ПС" слідством.

"Ніякої інформації немає, все з новин ми дізнаємося. Ось вранці мені подзвонили ваші колеги, і я тільки від вас дізнався ... Я б це прокоментував як цинізм нинішньої влади. Які вбивства на Майдані? Ніяких вбивств на Майдані не було, була кривава розправа над активістами Майдану і до сих пір ніхто не покараний за це повноцінно, не ведеться нормально розслідування, тому все керівництво і "Беркута" і міліції змогло втекти з цієї країни, а що називається вбивствами на Майдані правоохоронців, так дійсно активісти під час Майдану взимку давали відсіч, коли в нас уже почали стріляти, коли "тітушки" ловили по підворіттями, коли в голову вже стріляли, так що нам треба було робити? .. Зрозуміло, що всі захищалися, і рядові активісти, і члени "Правого сектора" і всі хто там був", - заявив Скоропадський.

Він також зазначив, що не здивується, якщо почнуться переслідування й інших організацій.

"Ми та інші праві рухи, активісти, фронтовики - головні противники цієї влади. Вони нас бояться. Не здивуюся, якщо з'являться справи щодо батальйону "ОУН", "С14" або інших організацій, які є подразниками нинішньої влади", - зазначив він .

У той же час, лідер "Братства" Дмитро Корчинський заявив, що кілька днів проводять допити поранених на Майдані про те, чи не бачили вони представників "Братства" зі зброєю під час революції.

"На даний момент обшуки ні у кого не проводяться. Але телефони, напевно, прослуховуються. Вони прослуховувалися і раніше, але зараз мають можливість зробити санкцію суду. Усі матеріали можуть бути долучені до кримінальних справ ... Ймовірно, будуть відбуватися обшуки, допити. Я знаю , що вже кілька днів проводять опитування людей, які були поранені на Майдані, на предмет того, чи бачили вони когось із знайомих їм активістів "Братства" зі зброєю, можливо, хтось стріляв у напрямку правоохоронних органів ", - розповів Корчинський .

Також він висловив побоювання, що скоро влада почне переслідування тих, хто "стріляв в московських окупантів і сепаратистів".

"Мабуть, влада вважає, що суспільство вже дозріло і можна вже починати більш серйозні переслідування за Майдан, ніж це було раніше. Через 3 роки після сьогоднішнього дня, мабуть, почнуть порушувати кримінальні справи на людей, які стріляли в московських окупантів і сепаратистів ... Я думаю, що влада відчуває себе менш впевнено, і відповідно намагається через кримінальні переслідування приборкати ту частину суспільства, яка найбільш здатна на повстання ", - зазначив лідер" Братства ".

Також він заявив, що організація не має наміру співпрацювати з правоохоронцями.

"Наші активісти не можуть співпрацювати з ГПУ, тому що не брали участь ні в яких подіях. Взагалі в революційних середовищах є принцип не співпрацювати з правоохоронними органами", - заявив Корчинський.

Як повідомлялося, генпрокуратура перевіряє активістів партії "Братство" та організації "Правий сектор" на причетність до вбивств 13 співробітників Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ та бійців спецпідрозділу "Беркут" 18 - 20 лютого 2014 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...