Сирійські повстанці заявили про провал переговорів з РФ щодо мирного врегулювання

Неділя, 1 липня 2018, 02:38

Представники сирійської опозиції заявили про провал переговорів з російськими військовими про мирне врегулювання на південному заході Сирії. Повстанці відхилили вимоги Москви здатися.

Про це повідомив їхній представник, пише DW.com.

За словами повстанців, російська сторона "не була готова слухати" їхні вимоги. Запропонований РФ варіант представники сирійської опозиції назвали "принизливим".

Раніше в суботу учасники переговорів з російської сторони запропонували повстанцям прийняти умови, подібні узгодженим у випадку з регіоном Східна Гута, повідомив співробітник створеного Вільною сирійською армією оперативного центру Ібрахім Джабаві.

Зокрема, повстанцям запропонували виїхати разом з сім'ями на підконтрольні опозиції території на північному заході країни або ж залишитися і продовжувати жити під контролем сирійського уряду.

Противники сирійського президента Башара Асада утримують свої позиції на південному заході Сирії, проте в останні тижні урядова армія захопила частину підконтрольної повстанцям території.

Влітку 2017 року сирійських південно-західних провінціях Дераа і Ель-Кунейтра, а також у Східній Гуті і провінції Хомс почали діяти зони деекскалаціі. Над цими районами має бути встановлена ​​зона, вільна від польотів, а також діяти перемир'я між урядовою армією і повстанцями.

Військовий конфлікт між режимом Асада і різними угрупованнями його супротивників, а також терористичними формуваннями триває з 2011 року. В результаті військових дій загинули сотні тисяч людей. Понад 5 млн сирійців були змушені залишити свої будинки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: