Тимошенко дали доступ до Межигір'я Януковича

Четвер, 5 листопада 2009, 09:24

Київський окружний адміністративний суд за клопотанням уряду витребував у Генпрокуратури документи по Межигір’ю.

Про це повідомив перший заступник міністра юстиції України Євген Корнійчук.

"Ця ухвала підлягає негайному виконанню, і ГПУ зобов’язана на вимогу суду надати всі документи щодо передачі в оренду земель державної власності загальною площею 136,88 гектара в урочищі Межигір’я третім особам в тому числі Віктору Януковичу", - заявив заступник міністра.

"Сподіваюся, після надходження документів до суду, почнеться реальний рух у справі за позовом Кабміну про визнання дій Вишгородської РДА щодо передачі в оренду ТОВ "Танталіт", громадянину Януковичу В.Ф. та іншим особам земельних ділянок незаконними, та такими, що здійснені з перевищенням наданих повноважень", - сказав Корнійчук.

Він нагадав, що наприкінці серпня Уряд дав доручення Мін'юсту та правоохоронним органам проаналізувати ситуацію, пов’язану з незаконним відчуженням державного майна (в тому числі розташованого на території урочища Межигір’я) та земельних ділянок.

"Але напередодні вся документація, яка стосувалася питання передачі в оренду третім особам в тому числі Віктору Януковичу земель в урочищі Межигір’я, була незаконно вилучена працівниками секретаріату Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування обставин незаконного затримання голови Донецької обласної ради Бориса Колєснікова, утримання його під вартою та порушення стосовно нього кримінальної справи", - нагадав Корнійчук.

До ГПУ звертався народний депутат, член вказаної ТСК Сергій Власенко, однак прокуратура відмовила йому в наданні документів, зазначивши, що за вказаними матеріалами проводиться перевірка.

Як відомо, Янукович заявляє, що отримав Межигір'я законно, продавши за це все своє майно.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News