ЯНУКОВИЧ ОБЛАШТУВАВ МЕЖИГІР’Я ЗА ДЕРЖАВНІ ГРОШІ?

Середа, 25 листопада 2009, 17:50

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович використав мільйони гривень з держбюджету на облаштування резиденції "Межигір’я".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Кривому Розі, коментуючи на прохання журналістів обіцянку Януковича після перемоги на президентських виборах побороти в Україні корупцію.

"Віктор Федорович, як завжди, проявляє оригінальність і несподіваність в підходах. Саме йому заявляти про боротьбу з корупцією надзвичайно актуально. Віктору Федоровичу, перед тим як стати президентом, треба побороти корупцію в собі", - зазначив міністр.

Луценко зауважив, що не згадуватиме "про 140 га землі і маленький будиночок в декілька тисяч квадратних метрів", в якому живе Янукович.

Натомість міністр заявив, що лідер Партії регіонів використав багатомільйонні кошти з держбюджету на облаштування резиденції "Межигір’я".

"Доповідаю вам, що будівництво дамби і розчищення затоки Київського водосховища здійснювало одне з ТОВ у 2007 році, й вартість робіт, згідно з договором, склала 2 млн. 897 тис. грн.", - заявив Луценко.

"Тобто, за державний кошт Янукович підчистив свій майбутній маєток на 62% від виділених на всю Україну коштів для подібних робіт", - заявив він.

Крім того, за словами міністра, на території урочища Межигір’я у 2007 році за державні кошти у сумі 2 млн. 300 тис. грн. були відремонтовані автомобільні дороги.

"Це нібито дрібниці, бо потім виявилося, що ці дороги замалі, й ще на 8,5 км збудували спеціальну дорогу прямо до ґанку будинку Віктора Федоровича на 25 млн. державних гривень", - підкреслив Луценко.

Міністр зазначив, що й сьогодні ця дорога перебуває на балансі "Укравтодору", який щорічно платить 250-300 тис. грн. за її експлуатацію. "А Віктор Федорович їздить", - додав Луценко.

"Можу також повідомити, що газ, який опалює безцінне тіло кандидата Януковича, який збирається боротися з корупцією, оформляється як газ для промислових потреб, бо це дешевше", - заявив він.

"Відповідно, ТОВ, яке проводить оплату за цей газ, платить по 2 млн. 512 тис. грн. Янукович дуже цікавий борець з корупцією, як на мене", - підсумував Луценко.

УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування