Чотири президенти разом згадують жертв голодоморів

44 перегляди
133
Субота, 26 листопада 2011, 16:27

У суботу, в День пам'яті жертв голодоморів, всі чотири президенти України разом брали участь у пам’ятних заходах.

Віктор Янукович, Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко взяли участь у церемонії на території Національного музею "Меморіал пам’яті жертв голодоморів" у Києві.

Також були присутні прем’єр Микола Азаров, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, члени уряду, представники дипломатичного корпусу та громадськості.

Пізніше чотири президенти взяли участь у церемонії вшанування пам’яті жертв тоталітаризму на території Національно-історичного меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Янукович також взяв участь у церемонії відкриття наріжного каменя під будівництво Меморіалу пам'яті жертв репресій 1936-1941 років, який буде споруджено на території заповідника "Биківнянські могили".

Президент підкреслив, що Меморіал пам'яті жертв репресій також стане "символом перестороги проти повторення подібних трагедій на українській землі".

Як передає УНІАН, усі чотири президенти приїхали на церемонію в Биківні в одному автомобілі і повернулись до Києва також разом.

Пізніше заходи зi вшанування пам'ятi жертв голодоморiв пройшли в центрi Києва.

Як передає "Iнтерфакс-Україна", траурна хода вiдбулася вiд станції метро "Арсенальна" до Нацiонального меморiалу пам'ятi жертв голодоморiв в Українi. Загалом у заходi взяли участь близько 500 осiб.

Бiля пiднiжжя "Свiчка пам'ятi" вкрита квiтами, запаленими лампадками та свiчками.

Представники кожного регiону України привезли до меморiалу хлiб зi свiчкою i лампадки.

Крiм того, вшанувати пам'ять жертв голодоморiв до меморiалу прийшли полiтики опозицiйних партiй, зокрема, "Батькiвщини", "За Україну", "Наша Україна", "Громадянська позицiя", "Фронт змiн", а також представники КУН, дипломати, представники духовенства.

У пам'ять про жертви голодоморiв бiля меморiалу пройшла панахида.

О 16.000 вiдбулася традицiйна хвилина мовчання.

На схилi бiля меморiалу лампадками люди виклали дати трьох українських голодоморiв 1921-1922 рр., 1932-1933 рр., 1945-1947 рр.

Водночас, за оцінками організаторів, у скорботній ході пам'яті дітей, вбитих і ненароджених внаслідок геноциду, взяло участь дві тисячі осіб, загалом у поминальних заходах біля Національного меморіалу жертв Голодомору – понад 5 тисяч.

Фото прес-служби президента та Дмитра Ларіна

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 93.74.120.---Веддаарди..
Правильно говорят о Януковиче: он такой же, как Ющенко!
IP: 91.124.53.---ІванкоІ..
Хоч на чомусь у цій країні погодились усі Президенти!
IP: 94.231.187.---Fytsyo..
4 мудака за 20 років не змогли підняти Україну, на відміну від справжніх президентів в Східнй Європі, Прибалтиці, Грузїї!!! І дозволили вибрати бандита!...
IP: 93.74.33.---AntiXam..
жирный Фарисей никогда не поймет этой трагедии. но велика будет радость для всей земли Украинской когда он уйдет в мир иной. и это самая верная оценка всей его жизни
IP: 109.201.232.---korova..
В кругу цієі "еліти" кожен вартий один одного, за вийнятком хіба першого- той знав що робить, знав,яку відповідальність бере на себе і з честю ту відповідальність несе. Наші діти та онуки ще дадуть йому оцінку належну і згадають його в історіі ще не раз...Що стосується другого та четвертого....поки що не говоримо- і так все ясно. поки живемо....Третій- проклятий більшою половиною украінського народу за неспроможність...За зраду. За миршавість,,,За ницість...За захланність...За яничарство...За те. що іздить в одній машині з трьома іншими...Кажу вам як той, що студенту-Ющенку у виставі "Дівчина з легенди" в Тернополі вчив його, що таке є наш народ, що таке є наша ПІСНЯ., що таке є наш НАРОД, що таке є наша ГОРДІСТЬ і що таке є С А М О П О Ж Е Р Т В А в ім"я народу свого.З часів його студентства голосував і підтримував лише його , бо мав НАДІЮ, а воно,бездар, іздить в одній машині з іншими трьома....ПРОСТИ МЕНЕ ГОСПОДИ, в цей день скорботний...Полиши, негіднику,
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації