… Я вернусь

34 просмотра
Четверг, 17 марта 2011, 12:31
Юлия Тимошенко
экс-премьер-министр правительства Украины, лидер БЮТ и ВО "Батькивщина"

16 березня Генеральна прокуратура України з N-надцятої спроби дала дозвіл на мій виїзд за кордон для участі в саміті Європейської народної партії, що відбудеться 24 березня в Брюсселі.

Хочу сказати декілька слів з приводу цієї події.

Перш за все, я хочу висловити щирі слова подяки на адресу президента ЄНП Вільфреда Мартенса, президента Європарламенту Єжи Бузека, сенатора США Джона Маккейна, міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, всіх моїх колег з Європейської народної партії, моїх друзів-членів Європарламенту, всіх людей і за кордоном, і в Україні, які підтримували мене в цей час та закликали українську владу не чинити політичних репресій. Солідарність працює.

Це наша маленька, але перемога. Перемога не в тому конкретному факті, що "Тимошенко їде до Брюсселю", а в тому, що ця влада вже не може закривати на очі на реакцію цивілізованого світу, на його оцінку стосовно того, що сьогодні відбувається в країні. Вона змушена, хай з примусу та з несхочу, але бодай тримати ілюзію якоїсь мінімальної показової демократії.

Я чудово розумію, в якій ситуації знаходиться сьогодні країна.

Коли для того, щоб лідера найбільшої опозиційної сили, екс-прем’єр-міністра "відпустили" в Європу, знадобилося втручання політичних лідерів світу, то можете собі уявити з якими труднощами, проблемами та несправедливістю стикається звичайна людина в реальному житті.

Коли репресивна система намагається тебе розчавити і знищити, а серед знайомих і друзів немає ані європейських лідерів, ані європейських політиків.

Я знаю про це, і саме тому сьогодні я говорю: треба боротися. Мені, вам, нам, всім. Боротися, щоб подолати, щоб перемогти, щоб повернути людині честь, гідність, справедливість та правду, і право називатися Людиною.

Це потрібно українському суспільству, яке заслуговує на чітку європейську перспективу.

Я хочу нагадати, що минулого року Європарламент і Парламентська Асамблея Ради Європи прийняли резолюції по Україні, в яких чітко вказали на загрозу розвитку тих процесів, що знищують демократію в Україні.

Прийшов час для Януковича звітувати і перед власним народом, і перед європейською спільнотою про те, що він робить, а вірніше – про те, чому він нічого не робить для зупинення цих процесів та продовжує знищувати демократичні основи в країні.

Я буду говорити про це в Брюсселі. Ми продовжуємо роботу по інтеграції в Європейський Союз і обов’язково досягнемо цієї мети, всупереч тим людям, які сьогодні тимчасово прийшли до влади в країні. Вони не розуміють Європу і бояться її.

І ще про одне. Мене тут запитують, чи не вдячна я Януковичу, який милостиво відпустив мене до Брюсселю.

Так, я дійсно далека від думки про те, що звичайний слідчий ГПУ раптом вирішив лібералізувати режим мого переслідування. Бо якби він так справді зробив, то завтра вже сам ходив би на допити.

У нас така країна, що питання про те, кого посадити і кого відпустити вирішується особисто Януковичем. Це загальновідомий факт. Так що "відпускав" дійсно Янукович.

Однак, поспішати з подяками я не буду.

Бо:

По-перше, Янукович схоже ще й сам не визначився, коли йому гірше – коли я в Брюсселі, чи коли я в Україні.

По-друге, сам факт надання дозволу на мій виїзд до Брюсселя свідчить про те, що кримінальна справа проти мене успішно розвалилася і не має жодної судової перспективи. Це ясно вже не тільки в Києві та в Брюсселі, але, мабуть, і в Міжгір’ї.

По-третє, може хтось там десь думає, що я якось не повернуся з Брюсселю. Так я відразу кажу: марні надії. Повернуся. Зустрічайте. 25-го...

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)