Обращение к Святославу Вакарчуку

12079 просмотров
Суббота, 20 февраля 2016, 10:57
Геннадий СтепанчукСтепанчук Геннадій
для УП

Півтора року – більш ніж достатній відрізок часу, щоб оцінити моральні якості, професійний рівень і націленість на справжні реформи чинної української влади. Це стосується і президента, і Верховної Ради, які на відповідних принципах формують уряд.

Діагноз очевидний: з цього болота не буде смачної води.

У небайдужих українців залишається три варіанти.

1. Чекати, поки третя хвиля революції змиє нинішню владу, а заодно втопить усю країну в кривавому хаосі. Небажаність такого варіанту очевидна.

2. Намагатися спонукати владу до реформ методом "штовхання в спину бегемота". Ми вже півтора року йдемо цим шляхом. Результат відомий.

Дії "нових обличь" української політики дуже нагадують знамениту китайську спробу створити потужну металургію методом будівництва металургійних печей чи не в кожному дворі. Наміри дуже щирі, зусилля титанічні, підсумок – плачевний.

Якщо порівняти динаміку реформ з динамікою падіння реального рівня життя людей – то стане зрозумілим, що другий варіант у підсумку приведе до того ж результату, що й перший.

3 Об'єднати всі реформаторські сили і створити потужний політичний інструмент, який забезпечить проведення швидких ефективних реформ, навіть у випадку опору і саботажу чинної влади.

Це єдиний шлях до справжнього успіху.

Але для цього потрібен об'єднавчий центр, потрібен прапор.

Вам, Святославе, під силу стати таким прапором.

Вас знають. Вам повірять.

За Вами підуть ті, хто і далі буде боротися проти Системи, а не проти прізвищ.

За Вами підуть ті, кого не влаштовує одноока принциповість.

Немає жодного сенсу створювати чергову партію. Натомість є величезна потреба у створенні першої української повноцінної політичної сили.

Дуже багато може залежати від Вашої, Святослав, позиції.

У Вас є риси і якості, які здатні забезпечити успішне рішення цього складного завдання.

Ви довели, що Вас не цікавить політична кар'єра. Це означає, що у разі Вашої участі нова політична сила буде "заточена" на досягнення програмних цілей, а не "проштовхування" у владу вождя.

Це дасть змогу започаткувати український аналог демократичної або республіканської партії США – партійні лідери змінюються, партія залишається.

Відсутність вождизму дасть можливість проявити себе у повній мірі новим талановитим і креативним лідерам. У них буде перспектива очолити партію – стимул розвивати нову політичну силу, а не паразитувати на ній.

Ваше ім'я допоможе швидко налагодити контакти з авторитетними профільними фахівцями. Це дозволить швидко підготувати справжню повноцінну програму партії.

Програму, яка буде не традиційним набором популістських гасел – а зрозумілим для всіх конкретним планом дій.

У цьому ж контексті Ваше ім'я допоможе швидко налагодити контакти з представниками тієї частини українського бізнесу, яка кровно зацікавлена в нових справедливих "правилах гри".

Якщо, наприклад, малий і середній бізнес буде реально задіяний у формуванні відповідних розділів партійної програми, яка фактично стане планом реформ, – це стане і його програмою. Бізнес отримає вагомий стимул підтримати нову силу.

Таким самим чином можна буде залучити до створення партійної програми й інші ключові цільові аудиторії.

З Вашою, Святослав, допомогою нова сила зможе показати приклад справжньої, не вибіркової, боротьби з корупцією. А це забезпечить підтримку величезної кількості людей.

Є ще багато технічних "дрібниць", які за Вашої участі можуть бути швидко і успішно вирішені.

Ви не зможете уникнути політики.

Якщо Ви не зробите цього зараз – потім доведеться робити це на барикадах. Тільки цього разу це вже одразу будуть барикади з гранатами і автоматами.

Коли рідному дому загрожує велика небезпека – усі відкладають свої молоти, коси і бандури, і пліч-о-пліч стають на захист. А після перемоги відразу повертаються до улюбленої справи.

Якщо ж в черговий раз українцям доведеться вибирати "менше" із зол – у цьому вже буде вина не тільки чинної влади. А й самих українців. У тому числі й Ваша.

Будь-яка нова складна справа не дає сто відсотків гарантії успіху.

Але якщо сидіти і чекати – дуже сумний результат буде гарантований.

P.S. Реформатори-"варяги" зможуть спостерігати за наслідками своїх "реформ" з-за океану. А Ви?..

Геннадій Степанчук, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)