Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

Дом Кирилла Тимошенко. Реакция арендодателя на расследование УП

Суббота, 10 декабря 2022, 08:00

Уже протягом більш ніж 20 років існування KAN Development репутація є для мене головним принципом ведення бізнесу. В історії компанії це підтверджено високою якістю, своєчасно реалізованими проєктами й задоволеними клієнтами. 

Репутація надійного девелопера дала компанії змогу багато років поспіль залишатися лідером столичного ринку нерухомості з урахуванням того, що ми ніколи не брали участі в державних замовленнях. Тому для мене важливо прокоментувати публікацію від 1 грудня 2022 року видання "Українська правда", до якого я ставлюся з великою повагою.

Перше питання – ціна оренди мого будинку.

Контракт на оренду мого будинку дійсно укладено 1 липня 2022 року після того, як Олена (дружина пана Тимошенка) під час зустрічі з моєю дружиною  розповіла, що ракета, яка влучила в завод "Арсенал" наприкінці червня, дуже налякала її й дитину. Квартира сім'ї розташована безпосередньо поблизу цього заводу. 

Моя дружина запропонувала наш старий дім, у якому вже два тижні ніхто не жив (від початку війни там жило кілька знайомих нам сімей, безумовно, на безоплатній основі).

Із часом вони погодилися (на орендну плату – ред.), але за умови, що це буде оренда за ринковими цінами. 

Ми зробили запит рієлторам на актуальну вартість на той час (ту, яку люди на ринку реально платять, а не ту, яку хтось хоче), і нам повідомили вартість, за якою й було укладено договір оренди. На той час курс становив 29,5 грн за $1 і 230 тис. грн було еквівалентно $7,9 тис. Як на мене, ціна була вищою за ринкову, але орендарі на цьому наполягали.

Також треба взяти до уваги, що орендарі користуються не всією будівлею. У кількох кімнатах лежать наші речі, і вони навіть зачинені.

Також додатково необхідно буде компенсувати вартість комунальних послуг. На мій погляд, під час розгляду цього питання підстав для обговорення демпінгу немає.

Друге питання – нібито моя компанія за два тижні після підписання цього договору долучилася до програми "єОселя". Програму "єОселя" запустила держава для допомоги військовим, медикам, педагогам і вченим із метою забезпечення їхнього проживання на пільгових умовах. Її основне завдання – допомогти таким людям отримати пільговий кредит під 3%. Брати участь у такій програмі в ролі продавця можуть будь-які юридичні та фізичні особи, котрі мають готові квартири, яким не більше ніж 10 років. Отже, жодного протекторату або домовленостей тут не потрібно зовсім. 

Зауважую, що ми вступили у програму аж наприкінці листопада 2022 року, а не в липні. 

Станом на 6 грудня за цією програмою KAN Development досі не продав жодної квартири. Також треба наголосити, що ми не проходили акредитації в "Укрфінжитлі" під незавершене житло, тому що вартість квартир у наших проєктах вища й не проходить за критеріями граничної вартості, а також фінансова схема наших продажів не відповідає умовам цієї програми. Ми можемо її використовувати тільки в деяких випадках, де є вже виплачена частина вартості квартири і залишок дійсно можна буде перекредитувати. Для цього не потрібен жоден адміністративний ресурс.

Я розумію, що ці факти не лежать на поверхні й журналісти могли їх не виявити, тому я і вирішив це роз'яснити.

Дякую за увагу!

З повагою – Ігор Ніконов

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования

Копайтесь, чернобровые: Фортификации как новая национальная идея

Может ли огромный залог заменить правосудие

На работу требуются директора. Как работает система кадрового резерва Фонда госимущества

Где государству взять дополнительные средства на военные нужды?

Развитие ИТ: тысяча и одна арабская возможность

Как использовать данные для развития продукта