Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Посол США: Украинская власть игнорирует призывы Вашингтона

Голос Америки, Вашингтон _ Пятница, 20 апреля 2012, 13:21
Версия для печати Комментарии 3

Посол Сполучених Штатів в Україні Джон Теффт сьогодні розкритикував дії української влади в справі Тимошенко. Виступаючи перед студентами Києво-могилянської академії, дипломат заявив, що американське правосуддя не має доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства впливового донецького підприємця Євгена Щербаня. Теффт також визнав, що численні заклики адміністрації США до президента Віктора Януковича припинити переслідування політичних опонентів залишилися непочутими.

"Зараз почався розгляд ще однієї справи (проти Тимошенко) і я не можу назвати це обнадійливим. Ми продовжуємо спостерігати приклади вибіркового застосування правосуддя і тому, ми не бачимо реакції (на нашу критику). Але ми продовжуємо наш тиск і сподіваємося, що українська влада зрозуміє нашу позицію в цій справі. Я розумію, що Європейський суд з прав людини розглядає цю проблему і незабаром у Європі матимуть що сказати українській владі", - зазначив посол Джон Теффт. 

Посол також несхвально відгукнувся про успіхи української влади у подоланні корупції. Попри ухвалення парламентом низки антикорупційних законів, країна очевидно демонструє регрес в цьому питанні, зазначив він:

"Україна знаходиться позаду всіх європейських країн в рейтингах корумпованості. Декілька прикладів - рейтинг Transparency International: Україна на 152-гому місці з 182-ох країн світу. (...) Рейтинг легкості ведення бізнесу Світового банку - Україна 152-га зі 183 країн. Замість того, щоб сприяти європейській інтеграції України, країна спустилася в рейтингах нижче Білорусі, Таджикистану і Уганди. Ці організації, які проводять щорічні дослідження, спостерігають відкат України, а не прогрес в подоланні корупції", - заявив посол США в Україні Джон Теффт. 

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.
IP: 46.247.244.---
irosoha1 _ 02.05.2012 22:07
Trend Trendov:
Светоч демократии поучает. Остается надеяться,что до бомбардировок очередь не дойдет.
))
IP: 46.247.244.---
irosoha1 _ 02.05.2012 22:06
Дядя Вася:
Trend Trendov:
Светоч демократии поучает. Остается надеяться,что до бомбардировок очередь не дойдет.
))
IP: 109.104.188.---
Дядя Вася _ 21.04.2012 07:14
хачу естче

АВТОРИЗАЦИЯ