Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Пентагон переходит на биотопливо

Голос Америки _ Вторник, 10 июля 2012, 13:00
Версия для печати Комментарии 1

За планами адміністрації Обами до 2020 року половина американського флоту має перейти на новий вид палива.

Минулого тижня американський флот провів міжнародні військові навчання "Тихоокеанське кільце" біля Гавайських островів, в яких взяли участь загалом 22 країни. Вперше у маневрах такого рівня взяли участь кораблі які працюють на біопаливі. 

Американські військові намагаються зробити свій флот незалежним від традиційних видів пального, джерела якого часто знаходяться у політично нестабільних частинах світу.

"Ми переходимо на альтернативні джерела енергії , щоб бути кращими бійцями, щоб зменшити нашу залежність від імпортованої нафти і забезпечити  енергетичну безпеку та незалежність Військово-морських сил США", - каже Рей Мабус, державний секретар ВМС США.

Перевід морських сил США  на альтернативні джерела енергії є одним з пріоритетів адміністрації Обами. Цей амбітний план має на меті не лише зменшити енергетичну залежність але й стимулювати розвиток нових технологій  у галузі альтернативних видів енергії. Адже, зокрема саме військовим розробкам і їх фінансуванню з бюджету США , людство сьогодні може завдячувати появі комп’ютерів, мобільних телефонів та систем глобального позиціонування GPS.

"Повітряні сили США  планують перевести половину своїх літаків на біопаливо до 2016 року. За моїм розпорядженням Військово-морські сили, Департаменти енергетики та сільського господарства працюватимуть з приватним сектором над створенням  нового виду біопалива, яким можна буде заправляти не лише літаки-винищувачі а також літаки комерційних перевезень та вантажівки", - каже президент США Барак Обама.

Одна з проблем яку ще треба розв’язати – це висока вартість біопалива. 

Саме тому критики використання біопалива вважають перехід на його використання нераціональним. Особливо це викликає велику опозицію в Конгресі. Багато законодавців вважають не своєчасною таку ідею особливо в  умовах скорочення військових бюджетів.

"Буде дуже дорого перейти на використання біопалива і це не покращує військову здатність армії. Ми могли б отримувати більше палива з інших вітчизняних ресурсів  і набагато дешевше. Замість того щоб витрачатись на переведення морських сил на біопаливо, ці ресурси можна ефективно використати на обладнання, матеріали та персонал", - зазначає Девід Креуцер, аналітик Heritage Foundation.

Перший корабель американського флоту з двигуном гібридом для використання звичайного та біопалива  - "Мейкін Айленд" успішно завершив свій  перший вихід у море. Успішне використання біопаливо продемонстрували також на нещодавньому авіа шоу пілоти знаменитої дивізії Блакитні ангели. За біопальним – майбутнє, переконані в адміністрації Обами, проблемою лише залишається як фінансувати та запроваджувати у життя енергетично альтернативні технологічні розробки.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.
IP: 46.160.78.---
OldMajor _ 10.07.2012 16:21
Дурни они, те американцы.
Хай себе возьмут на поруки Юлю и будет им счастье.
По её технологии, топливо будет им обходиться как и унас, по две гривны из водорослей....

АВТОРИЗАЦИЯ