Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Дети нелегалов учатся в США наравне с гражданами

Голос Америки _ Среда, 03 октября 2012, 17:33
Версия для печати Комментарии 5

У США проживає щонайменше 11 мільйонів нелегальних іммігрантів. У червні президент Обама спеціальним указом дозволив нелегалам віком до 30 років тимчасово залишитись працювати в країні. Окремі штати ідуть навіть далі.

Так чимало американських штатів прймають закони, які дозволяють дітям нелегальних іммігрантів вчитися в університетах на тих самих умовах, що і громадяни США. Вже у листопаді мешканці штату Мериленд на референдумі будуть вирішувати, чи підтримати подібний закон.

Івет Ромен народилась у Перу. Вона - одна з багатьох тисяч дітей, які нелегально іммігрували у США разом із своїми батьками. Івет виростала у Мериленді, закінчила школу з відзнакою і, як сама зізнається, мріяла про навчання в університеті:

"Я була в захопленні, думала, нарешті моя мрія здійсниться і я навчатимусь в коледжі".

Та поки що здійсненню мрії перешкоджає її статус. Нелегальні іммігранти мають платити більше, аніж звичайні мешканці Мериленду за навчання в коледжах чи університетах штату, в якому мешкають.

"Я була настільки пригнічена. Я не знала, що робити далі, шукала інші шляхи як платити за навчання. Я не збираюсь здаватися, адже все, про що я мріяла усі ці роки – це навчання в коледжі", - говорить Івет.

Зараз захисники прав іммігрантів переконують виборців Мериленду підтримати на референдумі закон, який було прийнято на рівні штату минулого року. Згідно з ним, нелегальні іммігранти можуть платити за освіту стільки ж, скільки й інші студенти – говорить депутат парламенту штату Мериленд Енн Кеісер:

"У Мериленді ми прийняли закон, який дає можливість здібним дітям, які важко працювали та жили за законами, навчатись на рівних умовах з легальними мешканцями штату".

Якщо закон буде прийнято, нелегальні іммігранти зможуть вступати в університети на рівних правах, якщо перед тим закінчать дворічні професійно-технічні коледжі. Їхні батьки також повинні упродовж п’яти років платити податки та мати намір легалізувати свій статус. Однак, ця ініціатива викликала хвилю спротиву. До опонентів ідеї належить Крістін Вільямсон з Федерації за імміграційну реформу США:

"Ця реформа винагороджує порушників закону і сприяє порушенням у майбутньому. Це абсолютно не справедливо щодо тих, хто жив за правилами".

Крістін говорить, якщо закон буде прийнято, право навчатися в університеті на рівних умовах отримає одразу три тисячі нелегалів:

"Поступки, які надає цей закон, лише приваблюватимуть у Мериленд ще більше нелегалів. І це не означає, що штат отримає з цього якусь вигоду, адже нелегальні іммігранти не мають права працювати в країні".

А тим часом Івет Ромен може поновити на два роки дозвіл на роботу і не боятись, що її депортують. Вона та інші нелегальні іммігранти все ж таки сподіваються, що закон буде прийнято, і для них відкриється шлях не лише до навчання у вузах, але й до успішної кар’єри а відтак і до громадянства США.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.
IP: 68.198.86.---
Пятница _ 04.10.2012 03:10
Нелегально живут только ИДИОТЫ!!! запомните ЭТО !!! вроде родителей этой девочки и ей подобных.
Расскижите, как можно сесть на самолет нелегально???это будет хороший поинт для желающих точно также. А вот у мексов очень даже можно.
Я от мексов НИКАК не завишу, кстати сказать, для меня они что есть, что их нет.
А Вам для инфы, в местах большой их локализации: школы гавно, почти 70% детей посещающих школу из семей на пособии, преступность,недвижимость дешеввая и тоже гавно...
Так что это ИХ проблемы, и надо было думать ДО того как лезли через границу, а не после.
Сейчас предвыборная гонка, у них тоже заигрывают с лохторатом :))) и заигрывать с латиносами, это как в украине обещать покращення... это для понимания ситуации.
Если начнут давать права нелегалам, то америкосы совсем умом поехали, если не отстаивают свои интересы... но им виденее :)))
IP: 82.67.100.---
ükr _ 03.10.2012 23:59

Пятница:
Образование девочки и вообще таких детей как она, это проблема ИХ РОДИТЕЛЕЙ и только ИХ.
А на жалость давить не надо
это Вы так думаете потому, что
1 сами по видемому Вы не нелегал
2 живете в УСА
оно то все хорошо пока УСА вас самих не покуса =)
право в УСА прецедентное -- могут и дать права
и что Вы тогда скажете ?

да и что Вы без мексов делать будете?
IP: 68.198.86.---
Пятница _ 03.10.2012 18:54
Образование девочки и вообще таких детей как она, это проблема ИХ РОДИТЕЛЕЙ и только ИХ.
А на жалость давить не надо!!!
IP: 68.198.86.---
Пятница _ 03.10.2012 18:49
Все свои претензии пусть девочка скажет своим родителям, которые ночью переползая через границу тащили за собой маленьких детей, обрекая всех на десятилетия нелегальной жизни, если не на всю.
Законы это не просто "черное на белом" их кто-то и с какими-то целями придумал, и не для того, что бы любой мог их поменять, потому как ему они оказались неудобными.
Если девочка хочет учиться или ее родителям прийдеться платить как положено по-закону или она может вернуться в Перу (откуда она сама), поступить в университет, получить специальность, искать работу и по РАБОЧЕЙ ВИЗЕ, ЛЕГАЛЬНО попасть в сша и работать. Но это ведь слишком сложно :))) проще нанят адвоката, вывести таких же нелегалов на улицы (благо их там чуть ли не 50% от всего населения) и на демонтрации кричать как правильно нужно их легализовывать.
Зачем напрягаться, если можно рассказывать какие мы бедные и несчастные, и пусть закон поменяют под нас, в ущерб ДРУГИХ детей, кстати сказать.
IP: 68.198.86.---
Пятница _ 03.10.2012 18:37
Нельзя оставить комментарий???

АВТОРИЗАЦИЯ