Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

Мороз – герой митинга оппозиции в темниках Медведчука

Четверг, 11 марта 2004, 14:50
Из этой статьи сложно получить что-то новое. Все, кто еще сдерживается и не блюет при просмотре политических блоков теленовостей на каналах Медведчука, и так знают, что там правит темник. От констатации этого факта ничего не изменится и Америка не откроется. Просто еще раз можно убедиться, что на самом деле происходит в украинском телеэфире.

К "Украинской правде" попали темники администрации президента относительно освещения событий 9 марта 2004 – дня рождения Шевченко, когда в Киеве проходили акции оппозиции. Циркуляров было несколько, и они даже немного противоречили друг другу.

Сначала была установка игнорировать оппозиционные выступления, а вместе с тем показывать, что свою акцию возле памятника Шевченко проводит "Братство" Корчинского, которое уже получило славу альтернативного комсомола Медведчука. Вот отрывки из двух темников:

Увага
08.03.2004
16.30


6. Завтра, 9 березня, о 13.00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві відбудеться акція організації "Братство" – "Гострити сокиру, як заповідав Тарас Шевченко".
Коментар.
Подія важлива й актуальна.

Увага
09.03.2004
14.00


1. 9 березня опозиційні сили проводять акції, присвячені 190-й річниці з дня народження Т.Шевченка.
Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми.

***

Но вдруг через полтора часа после того, как телеканалам приказали даже не вспоминать, что оппозиция проводила свою акцию, был роздан другой темник. В нем четко указывалось, как должны выглядеть сюжеты. Пункт 3 – это, следует понимать, плата Медведчука Морозу за поддержку социалистами политреформы. Ведь Сан Саныч – единственный, кто пробился сквозь темник. Но... не вопреки темнику, а благодаря ему.

Увага
09.03.2004
15.30


9 березня відзначається 190-а річниця з дня народження Т.Шевченка.

Коментар.
Тема важлива й актуальна. Аналітики вважають, що при її висвітленні ЗМІ будуть строго дотримуватися наступної логіко-інформаційної рамки:

1. Прем'єр-міністр України В.Янукович та Голова Верховної Ради України В.Литвин взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку у Києві з нагоди 190-річчя від дня народження українського поета.

2. В цей же день у Києві відбулася ще низка подій, присвячених ювілею великого Кобзаря: акція партії "Братство", мітинг опозиційних сил біля пам’ятник Т.Шевченкові, при цьому опозиціонери перекрили рух транспорту на вул. Володимирській.

3. Єдиний коментатор акцій опозиції – О.Мороз, при цьому акцент повинен бути зроблений саме на особистості та творчості Т.Шевченка, а не конкретних вимогах акції. Коментар до виступів та коментарів інших учасників акції – відсутній.

4. ЗМІ не показуватимуть і в жодній формі не згадуватимуть гасел, які несли учасники акції (особливо прапорів із написами "ТАК Ющенко"), акцентувавши увагу на прапорах УНА-УНСО.

5. В разі оприлюднення кількості учасників акції опозиції ЗМІ подадуть дані правоохоронних органів.

6. ЗМІ подадуть коментар В.Януковича: "Геній Кобзаря – народний, а не хрестоматійний, і найбільшою пересторогою має стати недопущення перетворення Його на абстрактного ідола. Або ще гірше – використовувати для освячення політичної кон’юнктури.

Він був живою людиною своєї епохи й одночасно провісником для всього народу, який своїм словом і духом утвердив національне самоусвідомлення і саме тому став генієм поза часом. Тарас Шевченко належить до титанів, пізнавати яких необхідно повсякчас. І задля цієї мети ми намагаємося робити якомога більше.

До 190-річниці від дня народження Тараса Шевченка за рахунок держбюджету профінансовано ремонт та благоустрій Шевченківського національного заповідника в Каневі, Національного музею в Києві, побачили світ перші томи повного академічного зібрання його творів.

Ще більше роботи в нас попереду. Доки ми шануємо, слухаємо й чуємо свого пророка, доти ми усвідомлюємо себе як народ".

7. ЗМІ закінчать сюжет зверненням Президента України до українського народу з нагоди 190-річчя з дня народження Т.Шевченка (начитка під фотографію):

Дорогі співвітчизники!
190 років тому українська земля привела на світ свого Месію Тараса Шевченка — сина кріпака, що став володарем у царстві духу.
Уже впродовж майже двох століть його ім'я освячує історичний шлях великої й древньої нації у центрі Європи.
У пантеоні національних героїв навічно вкарбовані імена рицарів військових звитяг та борців за волю України, державних мужів та геніальних мислителів, але на вершині історичного п'єдесталу був і залишається Поет.
На сторожі коло мертвих, живих і ще ненароджених братів своїх по крові він поставив Слово. Як щит національного безсмертя й меч суспільного поступу. Як джерело невмирущого духу й ключ до скарбів народної душі, що промовляє до світу своєю, рідною мовою, і в'яже у невичерпну сув'язь все нових і нових поколінь рід наш предвічний, український.
Месіанство Кобзаря з новою, вулканічною силою постає перед нами, нині сущими, на його оновленій, вільній землі, коли ми вийшли з дому неволі і знаходимо своє гідне місце під планетарним сонцем у колі вільних народів світу.
Не забуваймо, що тернистою й довгою дорогою до свободи вів нас він, наш Світоч. Нині, у своїй державі, нам потрібне його Слово — як псалом національної віри, без якої не буває суверенного буття народу. Черпаймо з нього цілющий трунок власної національної гідності, без якої не буває поваги інших народів.
Піднімімо вгору смолоскип Шевченкового заповіту "Обніміться ж, брати мої!", бо лише у єдності — наш порятунок на рвійних вітрах сучасності.
Учімося в нього великої і святої науки — любити Україну, бути синами й дочками якої нам накреслено долею.
Він вірив у її високе покликання у часи люті, а нам належить звершити це покликання у благодатний час, який настав за його пророчим заповітом.
Нашим спільним пам'ятником Кобзареві стане щаслива, могутня і єдина Україна!
Нехай святиться ім'я Тараса Шевченка у кожній українській родині!
З днем народження нашого національного Пророка, дорогі мої українці!


8. Сюжети в ефір – за окремим узгодженням.

***

Но интересно, что то, что вышло в эфир 9 марта на контролируемых Медведчуком телеканалах (УТ-1, "1+1", "Інтер"), в одном моменте отличалось от темника. На "1+1", очевидно, руководствуясь пунктом 8 темника, дали... цитату Ющенко!

Впервые за полгода в новостях этого канала дали слова Ющенко в его собственном исполнении. Как известно, на "1+1" относительно "Нашей Украины" действует правило "двух Юриев" – транслировать позицию этой фракции можно лишь словами Юрия Павленко или Юрия Костенко. В "Эпицентре" применяют также тактику: если Ющенко "мочат", то дают его слова в пересказе или текстом.

Очевидно, отход от правила 9 марта был совершен лишь с одной целью – показать конфронтацию между Ющенко и Морозом. При этом, конечно, опускалось завершение фразы Мороза, где он говорит про "противоположные цели у власти и у оппозиции" относительно политреформы.

Сюжет на "1+1", выпуск новостей в 19:30:

СИНХРОН: Віктор ЮЩЕНКО, лідер блоку "Наша Україна": "Ще більше ми повинні говорити про тему нашого єднання. Ключ у майбутньому знаходиться від того, як три сили, які сьогодні знаходяться біля підніжжя Тараса, знайдуть відповідь на об`єднання."

РЕПОРТАЖ: На мітингу Віктор Ющенко закликав Соціалістичну партію приєднатися до решти опозиціонерів. Натомість лідер соціалістів Олександр Мороз на заклик не відповів. У своєму виступі основний акцент він робить не на об`єднанні, а на тому, що Україні найбільше шкоди завдають "ура-патріоти".

СИНХРОН: Олександр МОРОЗ, лідер Соціалістичної партії України: "Нам треба не забалакати ні Кобзаря, ні нашу державу. Досвід наш, спільний досвід, багаторічний і вже багато сот років свідчить про те, що страждала державність України найперше від фарисейства, від записних "ура-патріотів", які багато прикривалися словами а не робили корисну необхідну справу".


Другие каналы – УТ-1 и "Интер" – были более привержены темникам. Гостелевидение тоже выполнило заказ АП и показало Мороза – подало самую неполитическую фразу: "Треба дуже відповідально ставитися до всього того, що сьогодні об’єднується словом "Україна". І треба бути вище суєтності, вище всіляких домислів довкола того, що потрібно насправді робити, аби справдилося те, про що говорив Кобзар".

Неуклонно от темников поступили "Подробности" на канале "Інтер" – главным героем сюжета там были "оппозиционеры" из "Братства". Мороза тоже не забыли – с той же цитатой, что и на "1+1".

Это были единственные отличия в освещении акции оппозиции 9 марта на трех наибольших телеканалах. Все остальные инструкции выполнены – даже приветствие Кучмы из Брунея. Под фотографию.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
18:27
ФутболЗинченко потерял, Забарный и Ярмолюк подорожали: обновленная трансферная стоимость игроков АПЛ
18:27
обновлено, фото"Сверхважная военная цель": россияне ударили по открытой мойке в Снегиревке – 3 жертвы, 6 раненых
18:20
Коллаборационисты 16 суток пытали 16-летнего подростка во время оккупации Купянщины - ОГП
18:16
фотоЖертв в "Эпицентре" могло быть еще больше: поблизости обнаружили неразорванный боеприпас
18:16
В Минветеранов создадут базу для поиска работодателями специалистов
17:40
В Колумбии изучают затонувшее судно XVIII века с королевскими сокровищами на 20 млрд долларов
17:39
В Кривом Роге разворовали миллион на ремонте укрытий
17:19
Россияне обстреляли Харьков, есть погибшие и раненые
17:18
Россия перебросила в Беларусь военные вертолеты, объявлены совместные учения
17:03
В Раде спрогнозировали, когда начнется работа над повышением налогов
Все новости...
Реклама: