Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ніч на 11 травня безпілотники ГУР атакували нафтопереробний завод "Лукойла" – джерело

Субота, 11 травня 2024, 13:07
В ніч на 11 травня безпілотники ГУР атакували нафтопереробний завод Лукойла – джерело
«ЛУКОЙЛ-ВОЛГОГРАДНЄФТЄПЕРЕРОБКА», ФОТО: ВІКІПЕДІЯ

В ніч на суботу 11 травня безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України атакували Волгоградський нафтопереробний завод у Росії.

Джерело: співрозмовник "Української правди" в ГУР

Пряма мова: "В ніч на 11 травня в Росії знову "гуркотіло". О 03-45 на Волгоградський НПЗ, який належить ПАТ "Лукойл- Волгограднєфтєпереробка", завітали БПЛА Головного управління розвідки. Постраждали установки первинної переробки нафти АВТ-1 і АВТ-6".

Реклама:

Деталі: За словами джерела УП, поточний стан установок уточнюється. Водночас відомо, що пошкодження зазнав кабель керування повітряними холодильниками, внаслідок чого відключено сім холодильників. Також пошкоджено димову трубу печі П-1.

Що передувало: Російські пабліки та деякі ЗМІ повідомляли, що в ніч на 11 травня над Волгоградською і Курською областями було збито сім безпілотників. Роботу ППО чули в Красноармійському районі Волгограда.

У ніч на 3 лютого 2024 року Волгоградський НПЗ зазнав атаки українських безпілотників, унаслідок чого виникла пожежа.

ВІДЕО ДНЯ

Довідково: ТОВ "Лукойл-Волгограднєфтєпереробка" - найбільший виробник нафтопродуктів у Південному федеральному окрузі РФ, потужність заводу складає 14,8 млн. тонн. З 1993 року є 100% дочірньою організацією ПАТ "Лукойл".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: