Експерти кажуть, що маніпуляції політиків псують людям здоров’я

www.ПРАВДА.com.ua — Понеділок, 24 вересня 2007, 11:43

Вибори здебільшого негативно впливають на психічне здоров’я українців через технології, які застосовують українські політики для агітації, та поведінку, яку вони демонструють під час передвиборчої кампанії.

Про це йшлося на конференції, присвяченій маніпулятивним технологіям передвиборної агітації та їхньому впливу на психічне здоров’я громадян, що відбулася у Дніпропетровську, повідомляє "Німецька хвиля".

Останні події

Завідувач кафедрою психіатрії, професор Людмила Юрьєва стверджує, що взаємні звинувачення, неповажне ставлення до опонента, постійне використовування слів на кшталт "криза", "протистояння", "розбрат", "бідність" формують у більшості населення відчуття невпевненості у завтрашньому дні та негативне ставлення до політики в цілому.

Відтак, люди намагаються відгородитися від неприємних переживань, що призводить до зростання в суспільстві так званої "соціальної апатії" та недовіри до будь-яких соціальних та державних інституцій.

Напередодні позачергових виборів, соціологічні опитування демонструють рекордний рівень такої апатії.

Кількість громадян, які не хочуть іти голосувати, і тих, хто ще не визначився, рекордна – понад 50 %, сказано у повідомленні.

У конференції щодо маніпулятивним технологіям передвиборчої агітації та їхньому впливу на психічне здоров’я громадян брали участь політологи, держслужбовці, психологи та лікарі.