Продовження протестів під парламентом. Вирішальний день

Четвер, 19 жовтня 2017, 09:11

Третій день акції. Протестувальники під Верховною Радою сподіваються, що в четвер депутати після голосування за медичну реформу візьмуться за їхні вимоги.

Серед організаторів акції: Екс-голова Одеської ОДА, лідер партії "Рух нових сил" Міхеiл Саакашвілі, представники "Самопомочі", "Демократичного альянсу", "Автомайдану" і "Свободи". Підтримав акцію і "Національний корпус".

Вони відстоюють три вимоги до влади: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності та ухвалення нового виборчого закону.

Сортувати
19:38

19:25

Політична партія "Рух нових сил" і група депутатів "Сапопомочі" продовжуватимуть протестну акцію під Верховною Радою. Решта учасників мітингу виходять з акції.

Решта організаторів, як то РПР, ЦПК, Громадянська платформа, ДемАльянс, Альтернатива, Самопоміч та інші "продовжать протест іншими методами".

Як уточнили УП співрозмовники у "Самопомочі", Семенченко і Соболєв залишаються не як представники цієї партії, а як учасники Громадського руху "Звільнення".

18:55

Під Верховну Раду прийшов Міхеіл Саакашвілі. Зараз організатори мітингу радяться та готують заяву.

13:31

Активісти поскражилися поліції, що правоохоронці поцупили в них каремат. Сталося це на вулиці Грушевського одразу за огорожею побдизу Верховної Ради зі сторони Кабміну.

Про це кореспонденту УП повідомив Роман Маселко. При цьому поліцейський, до якого звернулися активісти відмовлявся приймати заяву. Посилався на те, що немає доказів, що такий факт мав місце.

 
13:24

13:13

Під Раду продовжують зносити намети. При цьому правоохоронці дозволяють проносити намети через кордон лише народним депутатам. Усіх інших з наметами не пускають.

12:57

Парламент повернувся з перерви і взявся за закони про зняття недоторканності.

12:25

Рада пішла на перерву, схваливши медичну реформу. Далі за планом – розгляд питання депутатської недоторканності та виборча реформа.

11:58

11:33

У МВС повідомили, що під Радою, на 11:00, близько 700 осіб.

10:28

10:18

Спікер ВР Андрій Парубій оголосив про плани на четвер:

10:15

Станом на 9.40 на площі зібралося близько сотні людей, здебільшого старшого віку, з прапорами партії "Батьківщина".

 
 
 
10:12

Фракція БПП закликає голову Верховної Ради створити робочу групу, яка напрацює пропозиції щодо зміни виборчого законодавства та щодо Антикорупційного суду. Про це заявила Ірина Луценко у кулуарах Верховної Ради перед початком засідання парламенту.

"Антикорупційний закон працюватиме роки. Такі закони не пишуться на Майданах. Такі закони не пишуться через тиск і кровопролиття", – заявила Луценко.

09:37

Поки під Радою тихо, прочитайте наш репортаж про людей під ВР: Хто й навіщо оселився в наметах під Верховною Радою

09:30

На під'їздах до урядового кварталу перевіряють машини, просять відчинити багажник.

Фото Ірини Балачук, УП
09:11

Зранку 19 жовтня в урядовому кварталі й поблизу нього спокійно. Активісти планують пускати до парламенту народних депутатів, однак не випускати у разі негативного голосування за зняття недоторканності з нардепів.