Усі думки та молитви про захисників Маріуполя. 49-й день війни. ОНЛАЙН

"Українська правда" — Середа, 13 квітня 2022, 05:00

49 день триває війна між Росією та Україною.

Російська війська зосереджують свої сили на сході, продовжують утримувати Маріуполь у блокаді, а частину Херсонщини, деякі міста Запоріжжя, Донеччини та Луганщини – в окупації.

Україна тримає оборону та відбиває захоплені території.

12 квітня СБУ затримала підрозрюваного в держзраді кума Путіна Віктора Медведчука – Зеленський пропонує його обміняти на полонених українців.

"Українська правда" відстежує всі події та оцінки цієї війни в цьому тексті.

Читайте хроніку попереднього дня війни

Сортувати
02:21

Російський крейсер "Москва" горить. Це підтверджують росіяни. Але причини пожежі вони "встановлюють".

"Внаслідок пожежі на ракетному крейсері "Москва" здетонував боєзапас, корабель отримав серйозні пошкодження."

00:59

Wall Street Journal: США буде ділитися з Україною даними розвідки, які допоможуть Києву вражати цілі в окупованому Криму та на непідконтрольних територіях Донбасу.

00:30

Що сказав Зеленський у вечірньому зверненні?

  • "Потрібне нафтове ембарго. І чітка готовність Європи до відмови від усіх російських енергоносіїв. Євросоюз має припинити спонсорувати російську воєнну машину."

  • "Західну санкційну політику розглянула сьогодні і група міжнародних експертів під керівництвом Майкла Макфола і Андрія Єрмака. Група працює вже три тижні. Складається з міжнародних та українських експертів, які займаються оцінкою введених санкцій і того, як Росія намагається їх обійти.

    Групою підготовлені конкретні пропозиції, як можна прибрати санкційні лазівки, якими користується постійно Росія, та як негайно посилити санкції, щоб це було відчутним для Москви."

  • "Говорив сьогодні з Президентом США Байденом... Обговорили новий пакет оборонної підтримки України. Домовились. На 800 мільйонів доларів. Зброя, боєприпаси, інша допомога."

  • "Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан відвідав Бучу. Правильно, що група судово-медичних експертів Міжнародного кримінального суду розпочне роботу в місті. Відповідальність для російських військових за воєнні злочини – неминуча."

  • "Навіть маючи значні запаси ще радянської військової техніки і значну кількість солдатів, яких командування не жаліє від слова "взагалі", російські військові сумніваються у своїй здатності зламати нас, зламати Україну. Що ж, робимо все, щоб їхні сумніви виправдались."

23:28

Не забарилася й реакція соцмереж на новину про "Москву", яка пішла туди, де й корабель🛳

 
 
 
 
22:50

🛳За словами голови Одеської ОВА, ракетний крейсер "Москва" сьогодні пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний!

Ракети "Нептун" які стоять на сторожі Чорного моря завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

 

22:40

Архітектор штаб-квартири Apple, британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій Норман Роберт Фостер, готовий брати участь у відновленні Харкова.

22:29

За даними МВС, у Чорнобильській зоні відчуження 169 військовослужбовців Нацгвардії України потрапили в полон. Зараз ведуться переговори з окупантами про обмін.

22:18

Російські військові обстріляли Немишлянський район Харкова – загинуло троє людей, чотирьох поранено. Постарждали будинки та автомобілі.

 
22:04

⚡💰США надають додаткові 800 млн доларів допомоги у вигляді зброї, боєприпасів та іншої безпекової допомоги для України.

"Це нове озброєння включає артилерійські системи та боєприпаси та бронетранспортери. Я також схвалив трансфер додаткових гелікоптерів. На додачу, ми продовжимо сприяти передачі вагомого озброєння від союзників та партнерів у всьому світі", – Джо Байден

21:58

У Таллінні під російським посольством жінки організували захід проти зґвалтування українок російськими окупантами.

"Російські солдати ґвалтують і вбивають безневинних жінок і дітей в Україні. Люди, які підтримують цю війну, тим самим підтримують воєнні злочини, зухвалі звірства і самі є учасниками цих актів. 

Це наше послання прихильникам путінського режиму в Росії, Естонії та інших країнах", – кажуть організатори акції.

 
 
21:45

😎Закритий інтелектуальний клуб CEO Club Ukraine за підтримки випускників Стенфордського університету запустив міжнародний благодійний фонд Soborna Ukraine, який займатиметься адресуванням гуманітарних потреб, відновленням та розбудовою України.

21:35

⚡На Херсонщині російські військові викрали депутата Скадовської районної ради Володимира Курікова.

21:20

🙃Виробник Durex остаточно йде з Росії

21:09

🇪🇪🇺🇦У Естонії над Центром НАТО з питань співробітництва у галузі кіберзахисту підняли прапор України

05:48

Історія з камуфляжем Медведчука розкрита: вивляється, після 48 днів переховувань, замаскувавшись під українського військового, кум Путіна намагався втекти за кордон.

05:24

США намагаються зупинити зростання цін, спричинене російським нападом на Україну.

"70% зростання цін у березні спричинене путінським накручуванням цін. Щоб допомогти з цим впоратися, я санкціонував випуск 1 мільйона барелів на день протягом наступних 6 місяців із нашого стратегічного нафтового резерву, і понад 30 країн погодилися виділити ще 60 мільйонів барелів", – написав Джо Байден у твітері.

05:02

Ілюстрація Нікіти Тітова: коротко про полк "Азов", який нині разом з морськими піхотинцями боронить місто моряків і металургів Маріуполь.