148 день великої війни з Росією. Онлайн-хроніка

"Українська правда" — Четвер, 21 липня 2022, 09:00

148 день українська армія стримує наступ окупантів і намагається їх відтіснити до державних кордонів.

З квітня, коли росіян вибили з Київщини, Чернігівщини та Сумщини, а згодом із зі значної частини Миколаївщини, фронт усе ще тягнеться від Харківщини до Херсонщини.

Наразі прийнято вважати, що після взяття Лисичанська, останнього великого міста на Луганщині, російська армія взяла оперативну паузу на сході. Її наступною ціллю може стати Слов'янськ або Бахмут. Битва за ці міста може стати кульмінацією битви за Донбас.

На півдні України, завдяки далекобійній артилерії та авіації, ЗСУ активно знищують російській складі та командні пункти.

Російські ракети та снаряди продовжують летіти по всій території України. Щодня від обстрілів потерпає Сумщина, Миколаївщина та, звісно ж, Донеччина.

"Українська правда" нотує всі події війни в цьому тексті.

Тут ви можете прочитати хроніку попереднього воєнного дня.

Сортувати
01:16

На цьому завершуємо сьогоднішнню онлайн-хроніку.

Бажаємо кожному українцю спокійної і мирної ночі. Дякуємо нашим захисникам, які оберігають наш сон.

 
01:00

ОБСЄ: Дії Росії в Україні можна прирівняти до воєнних злочинів

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) виявило докази того, що ведення військових дій росією в Україні може бути прирівняне до воєнних злочинів та злочинів проти людства.

00:41

Росіяни вночі 22 липня обстріляли місто Нікополь Дніпропетровської області.

 

00:19

Голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив про обстріли області 21 липня.

00:04

Міністерство закордонних справ Молдови в четвер підтвердило, що не дозволило в’їзд на територію країни російським військовим з так званої оперативної групи (ОГРВ), що базується в Придністров’ї.

23:36

🐾 Український актор Євген Нищук поділився світлиною із "новим побратимом Бровком". Зараз Нищук знаходиться "десь на Півдні України 🇺🇦"

 
23:06

Литва в п’ятницю офіційно приєднається до справи України проти Росії щодо воєнних злочинів у Міжнародному Суді ООН у Гаазі.

22:35

Під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача присутні обговорили поточну ситуацію на фронті і визначили завдання на деяких тактичних напрямках.

22:10

Україна обговорює з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями можливості перегляду графіка виплат за зовнішнім боргом.

21:47

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк запропонував росіянам у якості наступного "жесту доброї волі" покинути Херсон.  

09:36

У Харкові лунають вибухи.

09:19

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звернулася до держсекретаря Ентоні Блінкена із закликом оголосити Росію державою-спонсором тероризму — інакше це зробить Конгрес.

09:00

Доброго ранку!

Що відбувалося, поки ми спали:

  • Дніпропетровщина: росіяни вдарили по Червоногригорівській громаді. – випустили понад 20 снарядів з "Градів" 
  • Миколаїв: вночі у місті знову прозвучали вибухи
  • аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що поточний наступ росіян у Донецькій області може закінчитися захопленням Слов’янська чи Бахмута
  • глава ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Путін помиляється, якщо вважає, що зможе виграти війну на виснаження в Україні.