Події 157-го дня великої війни. Онлайн-хроніка

"Українська правда" — Субота, 30 липня 2022, 09:00

157-ий день Україна захищає свою територію та людей від повномасштабного наступу Росії.

Фронт тягнеться від Харківщини до Херсонщини.

Окупанти знову намагалися штурмувати в районах Соледара, Вершини і Семигір’я. І знову безуспішно – зазнали втрат та відійшли.

"Українська правда" щодня фіксує найголовніші події на фронті в режимі онлайн.

Читайте також хроніку попереднього, 156 дня війни.

Сортувати
00:24

Українська авіація знищила 2 польових склади ворожих боєприпасів, два ротних опорних пункти, до двадцяти одиниць бойової броньованої техніки, десятки російських військових.

23:30

🙏 

22:45

"Недостатньо лише засудження на рівні політичної риторики. Це масове вбивство. Які після цього можуть бути відносини з терористами, який може бути бізнес з такою країною?

…Формальне і юридичне визнання Росії державою-терористом, зокрема визнання від Держдепу США, потрібне не як політичний жест, а як дієвий захист вільного світу. Таке рішення автоматично ускладнить існування для держави-терориста, автоматично розірве різноманітні політичні і бізнесові зв’язки, які інакше Росія зберігатиме.

Все це відбудеться, 100%. Це доведеться робити. Питання лише у часі та у форматі ухвалення цього рішення. І чим швидше це буде, тим менше зла Росія встигне зробити".

22:10

Смарт-Мерітайм Груп екснардепа Вадима Новинського втратило контроль над Херсонською верф’ю.

Окупанти не допускають адміністрацію та працівників на територію. Гендиректор СМГ звернувся з заявою про захоплення підприємства до всіх правоохоронних органів та СБУ.

З першого дня окупації Херсона верфі було повністю зупинено.  

21:38

Місто знаходиться під регулярним російським атробстрілом.