Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український Інтернет - на 86 відсотків російський

Вівторок, 4 липня 2000, 21:02
Як стверджують розробники нового каталогу "Ресурси Українського Інтернету-2000", з усіх web-сайтів в українському сегменті мережі лише 14% україномовні, і лише 4% з них можна прочитати як російською, так і українською.

Зараз загальна кількість українських web-серверів перевищує 5 тисяч, а web-сторінок на них - один мільйон. За словами Артура Габовича, керівника проекту та президента Lucky Net, з них професійно зроблені - лише близько 4 тисяч, і це - з "натяжкою".

Переважно українські сайти присвячені технічній інформації з комп'ютерної тематики, а також рекламі різноманітних товарів та послуг. Далі за розповсюдженістю йдуть персональні сторінки користувачів Інтернет, фінансово-економічна та законодавча інформація. Крім цього, у мережі представлено близько 400 українських ЗМІ.

Майже всі ці ресурси увійшли до нового, першого в Україні каталогу Інтернет-ресурсів, над яким в межах спільного проекту компаній Lucky Net та "Елвісті" упорядники працювали майже півроку. Крім виключно довідкової інформації у цей довідник включено збірник статей, який, на думку організаторів, допоможе початківцям розібратися в Інтернеті, а більш досвідченим "юзерам" - почитати про нові розробки в цій галузі.

Загалом же, в Україні за різними підрахунками від 100 тисяч до 1,5 млн. користувачів Інтернет. Принаймні, так стверджує Сергій Азаров, головний редактор видання та представник керівництва провайдерської компанії Lucky Net. Якщо врахувати, що значна кількість з них користується одним комп'ютером на кілька осіб, то найоптимальніша цифра, на думку Азарова, складає близько 200-250 тисяч плюс тисяч 50, які "ділять" одну "машину".

Ця цифра, наведена Азаровим, трохи суперечить даним вітчизняного Держкомзв'язку та інформації. Держслужбовці нарахували близько 220 тисяч активних користувачів в Україні та близько 400-500 тисяч неактивних їх представників. Держкомзв'язок також прогнозував до кінця року збільшення кількості активних користувачів майже на половину - до 350 тисяч осіб.

На думку організаторів, цей каталог стане періодичним, і виходитиме раз на півроку з новими доповненнями адрес динамічного українського Інтернету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування