Свідчення Лазаренка ФБР вигадали в генпрокуратурі?

Субота, 25 листопада 2000, 16:17
"Лазаренко не давав свідчень ФБР. Це повна дурниця, а дезинформація, ймовірно, замовлена з України, щоб показати, що Лазаренко представляє інтерес для американських спецслужб".

Так Віктор Ніказаков, київський адвокат Лазаренка, прокоментував УП факт появи на російському сайті Compromat.ru повідомлення про те, що екс-прем'єр свідчив проти членів уряду Ющенка. "Я вважаю, що це спроба скомпроментувати Ющенка за допомогою Лазаренка", - сказав Ніказаков.

З його слів, Лазаренко ніколи не говорив про зв'язок з нинішнім прем'єром. "Це схоже на вигадки генпрокуратури, яка не змогла досягти видачі Лазаренка. Тепер їм вигідно показати – мовляв, він представляє інтерес для ФБР, і тому його не видають Україні. Насправді США не ухвалили рішення про екстрадицію, тому що сумніваються, що тут його чекає справедливий суд".

Віктор Ніказаков також підтвердив УП, що 28 листопада окружний суд Сан-Францисько збирається повернутися до питання про звільнення Лазаренка на поруки. Чи буде в ході цього засідання черговий раз оголошена перерва – про це стане відомо тільки після початку засідання, заявив Ніказаков. Але, з його слів, сторона захисту до засідання готова.