Україна буде співробітничати з Македонією - Кучма

Четвер, 25 жовтня 2001, 16:50
Президент України Леонід Кучма заявляє, що Україна збирається продовжувати військово-технічну співпрацю з Македонією, однак будуть консультуватися з НАТО "з деяких проблем".

На прес-конференції у Феодосії Кучма нагадав про те, що Україна уклала з Македонією договір про військово-технічну співпрацю. "Будемо співробітничати", - сказав Кучма.

У той же час він зазначив, що Україна має домовленість з НАТО про консультації "з деяких проблем". Відзначивши велику роль НАТО в зміцненні стабільності у Македонії, президент підкреслив важливість консультацій з цією організацією, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, Україна поставила Македонії 8 вертольотів Мі-24 і Мі-8, а також 4 винищувачі Су-25. У жовтні цього року МЗС підтвердив факт постачання Македонії 31 українського танка Т-72.

Напередодні операції НАТО по роззброєнню албанських бойовиків в Македонії, США наполягали на припиненні постачання озброєння. На думку Зленка, останнє постачання танків не суперечить проханню США про необхідність припинити військове постачання в Македонію.