Із скасуванням прописки є небезпека маневрування під час виборів - Безсмертний

Вівторок, 27 листопада 2001, 17:05
Постійний представник президента України в парламенті Роман Безсмертний висловлюється за необхідність внесення ряду коректив у виборчий закон.

"Декілька моментів у законі про вибори народних депутатів потребують технічної корекції через помилки, які були допущені під час його підготовки до розгляду у парламенті і в ході його підготовки до підписання", - сказав Безсмертний у вівторок.

Крім цього, Безсмертний зазначив, що необхідне коригування закону, яке зумовлене рішенням Конституційного суду про скасування інституту прописки. "Фактично втрачається система контролю над розподілом і перерозподілом електорального поля, і з'являється небезпека "маневрування" під час виборів", - сказав депутат.

30 жовтня президент України Леонід Кучма підписав закон про вибори, висловивши при цьому ряд зауважень до нього, що стосуються, зокрема, порядку формування дільничих виборчих комісій. Профільний комітет з питань дежрбудівництва на засіданні у понеділок ухвалив рішення запропонувати парламенту внести в порядок денний роботи 8-ї сесії 10 варіантів законопроектів про внесення змін у виборчий закон.

Інтерфакс-Україна-Вибори